un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Din ce fac unii bani

14 Jun 2007  ·

Uncategorized  ·

1 comentariu

Dintr-un post pe TechCrunch aflu că piaţa online de vânzare/cumpărare de valută virtuală, precum banii din World of Warcraft sau EVE Online, este estimată la un miliard de dolari reali. De exemplu plăteşti 10 dolari că să cumpari 100 gold în joc, de la un alt jucator. Postul era despre compania Sparter care intermediază astfel de schimburi valutare pt mai multe jocuri, şi evident au şi ei un comision din banii reali.

Iar în China şi India cică te poţi angaja pe bani, ca să joci jocuri. Ţi se plăteşte un salariu modest ca să te joci toată ziua WoW de exemplu şi să strângi cât mai mulţi bani în el, bani virtuali care apoi sunt vânduţi prin astfel de site-uri pe bani reali.

Ideea pare simplă şi eficientă. Iar la afacerile online nu prea se ştie din ce ţară sunt oamenii care au construit site-ul. Şi atunci de ce romanii nu au niciodată idei din astea? De ce nu apare nici o afacere online profitabilă, făcută de un roman, şi care să fie răspândită la nivel mondial? Că parcă romanii erau mari programatori şi genii nedescoperite… sau aia era doar la hacking pe serverele Pentagonului?

  1 comentariu

 1. Eu zic ca sunt romani care au afaceri profitabile pe net la nivel mondial :) Poate nu la nivel de milioane de dolari, dar exista.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus