un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bacalaureat la liber

29 May 2007  ·

Uncategorized  ·

7 comentarii

Ministerul Educaţiei, văzând că nu poate ţine secrete subiectele de Bacalaureat în fata asaltului spagii şi a furtului, a decis să le publice pe net. Aşa că cei care vor da bacul este o lună vor găsi în curând toate variantele de subiecte, accesibile oricui. Link.

Metoda are avantaje pentru toată lumea: Ministerul scapă de responsabilitatea secretizării subiectelor, elevii ştiu la ce să se aştepte şi au timp să lucreze toate variantele, iar profesorii să facă meditaţii până leşină de oboseală. Pun pariu că însă peste o lună şi ceva, când se vor şti notele şi statisticile bacului, situaţia va fi tot că anul trecut sau doar puţin mai bună. Asta deoarece bacul nu a fost niciodată un examen greu, şi fără să ştii subiectele era suficient să înveţi măcar nişte chestii de bază şi luai o notă de trecere. Acele procente care picau bacul chiar nu avea chef să înveţe deloc, nu mai conta că au subiectele pe net sau nu.

    7 comentarii

  1. Nu stiu ce-ai dat tu , dar subiectele sunt criminale.. (400 de subiecte cica ar fi trebuit sa fac)(intradevar se poate lua 5 fara probleme dar cei care vor 8,9,10 au de tras..

      (Citează)

  2. puneti mana si invatati hahalelelor! =))

      (Citează)

  3. inainte subiectele nu erau publicate dar erau de nivel mediu..acum pt ca s`au publicat,s`au gandit sa le faca de olimpiada..asta nu o spun numai eu,un elev depasit de sutele de variante,ci persoane avizate

      (Citează)

  4. daca se publica subiectele nu insemna ca tre’ sa invatati rezolvarile pe dinafara la toate 400, le aveti ca sa vedeti ce se poate da.

    Sper sa mor tanar sa nu ajung la varsta a treia la mana astora care sunt acum in liceu :).

      (Citează)

  5. daca bacul se da fara “nici o interventie”, la mai mult de jumatate din liceele tarii promovabilitatea va fi sub 50%. trebuia sa se intample odata, sper sa se intample.

    tu traiesti in trecut daca si acum crezi ca bacul e un examen usor. era usor pentru cei care stiau sa scrie corect, sa aplice cateva formule matematice, pentru cei care macar cu o luna inainte de bac incepeau sa invete.

    azi majoritatea sunt indiferenti fata de acest examen, se resemneaza stiind ca e prea mult pentru ei dintr`o data daca 12 ani s`au tarat prin scoli aiurea. poate daca scoala ar costa[mult] ar creste interesul pentru aceasta activitate asa cum le creste cand e vorba de scoala de soferi.

      (Citează)

  6. S-a lansat un blog destinat discutiilor despre domeniul New Media, Internet, Marketing, Publicitate, produse si servicii, modul in care ne influenteaza acestea viata si multe altele.

    E super tare, eu “am fost pe la ei”, intra si tu la http://www.trendagent.ro, sa citesti articolele postate, sa le comentezi, sa spui ce subiecte ai vrea sa fie dezbatute pe acel blog si sa impartasesti parerea si experientele tale.

      (Citează)

  7. @skiopu – o stii ba pe aia cu bufnita? daca nu sa imi zici ca te educ eu.

    Nu stiu de ce la noi, in Romania, exista impresia ca toata lumea trebuie sa aiba bacu luat. Nu este asa. Avem nevoie in tara si de maturatori de strada, si de strungari, si de sudori, de simpatizanti PSD in general … Pai daca au toti bac-ul cine mai da cu sapa? Cine mai sapa santzuri pt tevi? Cine mai vinde seminte la colt de strada? Cine il mai voteaza pe Becali? Nu nu …bac-ul este FACULTATIV, la fel ca si LICEUL. Sper din toata inima sa se faca obligatoriu doar ciclul primar, gimnaziul deja e prea mult pt unii.
    Nu sunteti in stare sa luati 5 la bac!?1?!?! MARSH LA SAPA! TOTI!
    Cand ma gandesc ca unii care iau 5-6 la bac au dupa aia pretentii de….FACULTATE! Adica ei sarmanii nu sunt in stare sa invete juma de sesiune (cam atat inseamna BAC_ul, o jumatate de sesiune) si vor facultate :> !!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus