un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Strainii tot tigani ne cred

18 Apr 2007  ·

Uncategorized  ·

2 comentarii

Un prieten care acum este în Finlanda se uita pe site-uri de turism finlandeze şi ca reclama la România şi Bulgaria se folosea fotografia alăturată, cu două ţigănci şi un copil care la cât de murdar arată, mă mir că nu se sesizează serviciile sociale (străine, desigur). Asta era imaginea reprezentativă a ţării noastre.

Se pare că mai mulţi romani din Finlanda au scris agenţiei, protestând în legătură cu alegerea acestei imagini. Agenţia Kilroy a reacţionat prompt şi a eliminat imaginea, înlocuind-o cu ceva cu munţi şi natură. Un screenshot cu pagina în original găsiţi aici, ca să vedeţi cum arata site-ul. Imaginea e în continuare pe site, aici, dar fără a se specifică o ţară.

Iată mai jos şi mailul primit de prietenul meu de la agenţie, ca răspuns la sesizarea sa. Faza cu “culori vii şi pline de viaţă” mi se pare cusută cu aţă albă, pt că nu-mi inspiră deloc acest lucru, sau imaginea unei ţări ospitaliere, frumoase şi moderne. Dar ce să facem…

Dear Mr. Popa,

Thank you for your feedback. Feedback is important to KILROY travels as it helps us to develop and improve our services. We have now changed the campaign image.

We are sorry that the image used in our campaign didn’t please you. The image used was chosen as it presented happy, smiling people dressed in colorful clothes. With the picture there is a text
describing Romania: “Romania – the exotic pearl of Eastern Europe! Culinary travelers around the world will be in heaven, as you get to dine like a king already with a few euros (local currency is Romanian LEI) and Romanian people are well known as hospitable and friendly
hosts! In addition to visiting Romania’s capital Bucharest you should absolutely visit Sibiu, one of European cultural capitals and don’t forget the beautiful Transylvania, home of the myth of Dracula.”

The picture in context of the description strengthened the message that Romania is a colorful, beautiful, cultural, historical and beyond everything else a friendly and welcoming place for a
traveler to visit.

Kind Regards,
Marketing
KILROY travels

    2 comentarii

  1. Credeam ca mai de cacat de atat nu poate sa fie, dar vad ca in fiecare zi Romania e privita din ce in ce mai JEG!

      (Citează)

  2. Andrei za "Artist"

    19/04/2007 la 4:51 AM

    Fara suparare ! Dar comparand turismul de la ei si de la noi, putem spune usor de tot ca suntem tigani ! Nu intelegeti gresit nu sunt dintre aceia care urasc Romania, ii urasc doar pe romani ! Atata tot !
    Andrei… ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus