un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Premiul Pulitzer 2007 pt fotografie

19 Apr 2007  ·

Uncategorized  ·

4 comentarii

Cred că niciodată n-am văzut un şir de fotografii mai triste. Mai bine nu le vedeam. Dar au câştigat premiul Pulitzer pe acest an, reprezintă lumea în care trăim şi bolile ce ne înconjoară. Sunt 20 de fotografii în ordine cronologică, apăsaţi pe Next pt a le vedea pe toate.

    4 comentarii

  1. e foarte trist dar ne-a mai trezit un pic la realitate

      (Citează)

  2. daca nu ai vazut poze mai triste ca astea inseama ca te poti numi un om fericit.
    nu pot sa explic exact de ce, dar nu agreez exploatarea acestor situatii. nu imi pot explica ratiunea pentru care e nevoie sa moara un copil pentru ca un pulizer sa fie castigat.

      (Citează)

  3. Ba tocmai, eu consider ca astfel de fotografii sunt foarte bune. Lumea aude de cancer, oncologie, tratamente, statistici, dar acum vezi un caz real, in imagini graitoare. Fotografiile nu au un scop material, ci vor doar sa informeze cat mai multa lume despre anumite tragedii. Acum ca stii ce se intampla si cum arata, poate cand mai vezi la televizor un anunt umanitar chiar donezi un ban. Poate se implica mai multi in cercetare, poate se dau fonduri mai mari.

    De-a lungul istoriei moderne, fotografiile (si mai ales cele castigatoare de Pulitzer) au schimbat multe lucruri. Lumea s-a opus mai vehement razboiului din Vietnam dupa ce a aparut fotografie cu fetita aia alergand goala, ca sa scape din satul bombardat cu napalm, sau fotografia cu copilul si vulturul despre care scriam aici si cate altele. De obicei abia dupa astfel de imagini opinia publica se mobilizeaza, politicienii fac ceva, se iau diverse masuri.

      (Citează)

  4. omg. :|

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus