un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Pariu

19 Apr 2007  ·

Uncategorized  ·

4 comentarii

Update: am fost în Piaţa Universităţii când a ajuns Băsescu acolo, fiind în zonă ca să plătesc o factură. Am rămas chiar dezamăgit, în cele 15 minute cât am stat, a fost chiar aiurea totul. Erau cam 1000 de oameni, din care o bună parte probabil erau ca şi mine, în trecere şi s-au oprit să vadă ce se întâmplă. Alţii erau copii care terminaseră orele sau chiuliseră ca să vadă cum se scrie istoria. Puţini erau cu adevărat pro-Basescu. Au fost mult mai mulţi oameni la victoria Stelei. Când se suspendă preşedintele… eh, nu e chiar aşa un eveniment.
—–
Pun pariu că Băsescu se va duce în Piaţa Universităţii ca să demisioneze acolo, în public, aşa cum Petre Roman a făcut acum mulţi ani în fata demonstranţilor (bine, ăia erau împotriva lui). Apoi Băsescu va zice că spera că după alegeri să iasă tot el şi să readucă ordine în ţară, şi va pleca în aplauzele mulţimii şi ale celor care îi vor scanda numele, din moment ce s-au adunat acolo doar oameni pro-Basescu.

Tot primesc mesaje aiurea, ca să mergem să le arătăm noi parlamentărilor corupţi. Păi voi i-aţi votat pe ăştia, membrii PNL au fost cei care au decis suspendarea, votul lor fiind cel necesar. Şi pe site-urile de ştiri (care cu această ocazie pica în draci, dovadă că o investiţie în servere e necesară uneori) se menţionează mass-ul de genul “La 18.30, la Universitate!!! Let’s kick some parlamentars ass!!!! (This în mass, but only mass could do it).” O asemenea exprimare de copil de 12 ani n-ar trebui să apară în ştirile principale, dar ce să ceri de la cei care le compun.

Apoi văd că sunt o grămadă care spun că nu e normal ca Parlamentul să decidă suspendarea preşedintelui ales de popor. În primul rând România este o Republică Parlamentara, acesta având puterea cea mai mare în stat. În al doilea rând Băsescu este cel care a adus demisia în discuţie, altfel decizia de astăzi a Parlamentului doar însemna că se va organiza un referandum prin care poporul să decidă dacă suspendarea va fi valabilă în continuare sau nu.

asus s5507

    4 comentarii

  1. Bogdan Sultana

    19/04/2007 la 7:47 AM

    yup, ai dreptate, dude… aia care se duc in piata univ acum sunt oameni care nu au mai deschis televizorul din 2004, de la ultimele alegeri, si au inca imaginea aia a lui Basescu cel magic… fucking ignorants…

    articol interesant pe ziua: http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-04-19&id=219306&ziua=99e7795c6f36319d5bfdaeb896074100
    si omul asta are la fel de mare dreptate… what’s the point pana la urma?

      (Citează)

  2. romania nu e republica parlamentara…e o republica semiprezidentiala..si cam atat e de spus despre buna ta informare..

      (Citează)

  3. No… uite ca nu si-a anuntat clar demisia in piata. Ce mai conteaza ca arunca cuvinte/promisuni si nu le respecta.. oamenii din piata parca il vedeau pe Dumnezeu.
    Nu zic ca cei ce l-au suspendat sunt curati sau buni sau lupta pentru noi ( amaratii de romani ). Dar in momentul asta ma tem ca vom avea o dictatura a lui Basescu. Acel om care se implica peste tot… sau mai rau ne vom trezi inca o data in fata unei alte piete .
    Eu cred ca indiferent daca pana luni isi da sau nu demisia sau daca o sa fie referendum sau alegeri prezidentiale anticipate e foarte posibil ca Basescu sa triumfe. Probabil atunci o sa dizolve parlamentul sub un motiv sau altul.
    Iar daca nu o sa castige referdumul sau alegerile o sa strige sus si tare ( ca in 2004 ) ca i-au fost furate voturi… si o sa urmeze o mica revolutie portocalie

    @anonim .. nu conteaza asa mult ce republica e.. nimic nu-i da dreptul lui Basescu sa sustina ca e “mai” legitim decat alti alesi ai poporului ( parlamentarii ).

      (Citează)

  4. In constitutie se spune ca Romania are ca forma de guvernamant Republica. Si atat. S-au facut de-a lungul vremii destule dezbateri daca Romania este republica semiprezidentiala sau parlamentara. Lumea inclina spre parlamentara, si chiar se incearca mentionarea clara a acestui termen, pt a avea aceeasi forma de guvernare ca si majoritatea statelor europene. Semiprezidentiala inseamna ca in cel mai fericit caz presedintele are jumatate din putere, si nu mai mult.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus