un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Gata si cu drama Basescu

22 Apr 2007  ·

Uncategorized  ·

3 comentarii

Nu ştiu de ce se mai agită lumea cu mitinguri şi atitudine pro-Băsescu. Prin refuzul de a demisiona se va ajunge la referendum, peste o lună, unde vom fi întrebaţi dacă suntem de acord cu demiterea lui Băsescu sau nu.

Ca să fie demis, trebuie ca 9 milioane şi ceva de români să voteze pentru demitere, din cei 18 milioane cu drept de vot. Jumătate plus unu din numărul total de oameni cu drept de vot trebuie să dorească demiterea. Asta nu se va întâmpla niciodată, pt că prezenţa la urne va fi mică. Dacă 10 milioane de oameni se duc la vot şi 8 milioane votează pentru demitere (80%), Băsescu tot rămâne preşedinte, pt că trebuie minim 9 milioane ca să-l alunge de la Cotroceni.

Lucrul ăsta mi se pare cam bizar. În 2004 prezenţa la vot a fost de vreo 58% din totalul populaţiei, iar Băsescu a fost ales preşedinte cu vreo 5 milioane de voturi din cam 18 milioane posibile. Ca să nu mai fie preşedinte, trebuie 9 milioane de voturi însă.

Sunteti de acord cu demiterea Presedintelui Romaniei?
DA
NU
  
Free polls from Pollhost.com

    3 comentarii

  1. ca referendumul sa fie validat trebuie o prezenta de 50%+1 din populatia cu drept de vot. daca acesti 50%+1 din populatie se duc la vot si din ei 50%+1 voteaza demiterea lui Basescu , el va fi demis.

      (Citează)

  2. Isn’t that cute….But is WROOOOOOONG!
    Este cum a zis radu, 50%+1 din NUMARUL TOTAL DE CETATENI CU DREPT DE VOT trebuie sa voteze in favoarea demiterii asa ca Basexu va ramane presedinte.

      (Citează)

  3. eu partea cu adevarat dramatica o vad in parlament, partea cu manifestarile de sustinere mi se par ok, pentru ca asa cum zicea pe undeva si Andrei Gheorghe, in general romanii se aduna sa huiduie, e admirabil ca o masa de oameni se aduna benevol pentru a’si exprima sustinerea fatza de cineva in mod legitim si pasnic, in fine sunt curios cati or sa se adune acum la 17.00 si daca or sa fie sau nu incidente (sper sa nu)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus