un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Amenzi pentru pietoni

1 Apr 2007  ·

Uncategorized  ·

8 comentarii

Se pare că Poliţia Rutieră nu glumea când spunea că începe să dea amenzi şi pietonilor care trec aiurea stradă. Joi seara, la trecerea de pietoni de la Romană, dinspre ASE spre coloane, o colegă de-a mea de la masterat, mai grăbită, a traversat pe roşu, care se pusese de două secunde. Poliţia Română, etern vigilentă, veghea la siguranţa pietonilor, ignorând faptul că în atâtea alte intersecţii e haos şi fiecare conduce cum îl taie capul, pt că nu e un poliţist care să facă ordine. Nu, în schimb, agentul îmbrăcat în verde fosforescent a preferat să o fluiere şi să o “tragă pe dreaptă” pe colega mea, pt că atunci când ea a alergat pe trecerea de pietoni, vreo două maşini au trebuit să frâneze şi să o claxoneze.

Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar până s-a pus verde din nou am privit de pe “malul” celălalt al intersecţiei şi am văzut că a vorbit ce-a vorbit cu agentul, i-a arătat actele, şi s-au dus la maşina de Poliţie care era parcată în apropiere, probabil pt vreo amendă sau şpagă sau altceva. N-am stat să văd urmarea.

Concluzia: când e poliţie în intersecţie, traversaţi doar la verde, nu se ştie când daţi peste un agent prea zelos sau plictisit şi vă treziţi cu o amendă pt traversat neregulamentar. Mai ales la ASE acolo, am auzit că au mai fost cazuri. A mai vazut cineva o astfel de fază?

    8 comentarii

  1. da e o mare aiureala la Romana. am vazut si eu un copil cred pe la 13-14 ani l-a luat imediat ca a trecut pe rosu (desi nu se pusesera in miscare masinile de la stop) ca sa prinda un autobuz din giratoriu. se fac cred cei mai multi bani pe amenzi in zona asta si e totusi exagerat

      (Citează)

  2. da, tot acolo, mergeam gandindu-ma la altele si am traversat si eu cu mai multi, doar ca s-a facut rosu pe la mijloc si cand am ajuns in partea cealalta politistii faceau semne celor care traversasera sa se duca la masina. eu am luat-o repede pe la coloane ca ma grabeam :D

      (Citează)

  3. Hehe am o gramada de colegi care au primit amenda , nu numai la ROMANA ci si la Universitate…
    Intreaba-l pe Hellmaster =))

      (Citează)

  4. si ce e anormal sa iti dea amenda ca treci pe rosu ?

      (Citează)

  5. Nu ar trebui sa ne luam de gabori cand isi fac treaba. Acuma pe bune… macar cand stii ca sunt in intersectie nu te bagi sa traversezi pe rosu, sub nasul lor.

    Daca au si oprit si claxonat niste masini inseamna ca a si deranjat pe cineva. Daca era noapte si intersectia goala, mai era o scuza.

    Si pune-te in postura unui sofer. Cat timp pierzi cu decalratii, asigurari, eventual procese cand dai peste un aerian care trece pe rosu…

      (Citează)

  6. Mie mi s-a intamplat in Buzau, cu strada goala, treceam pe verde si pana am trecut eu s-a facut rosu.

    Reteta pentru a nu da bani aiurea, o repet, banuiesc ca toata lumea o stie deja, te faci ca nu auzi fluierul, dupa care te faci ca esti grabit si o rupi la fuga.

    Altfel spus, fetelor, daca aveti tocuri, aveti si bunul simt de a nu trece pe rosu.

      (Citează)

  7. Nu e anormal sa primesti amenda, poate pe termen lung te salveaza de un accident. Eu sunt genul care oricum asteapta sa fie verde desi nu trece nici o masina, asa ca nu ma opun amenzilor.

    Doar ca pana acum nu prea se dadeau. In fond legea zice si ca ar trebui sa semnalizezi cu 50 sau 100 de metri inainte de intersectie, daca vrei sa schimbi directia de mers, dar cati fac asta? Cum ar fi sa iei amenda?

      (Citează)

  8. nu e tot una … la semnalizare tarzie cel mult il fac pe unu sa astepte sa imi dea prioritate dar la trecut pe rosu eu pot sa vin cu 45 la ora (perfect regulamentar , 45 pentru ca esti obligat sa reduci viteza in apropierea unei treceri de pietoni) si vine unu grabit care imi sare in fata si nu il mai pot evita , iar la 45 km/h chiar daca nu moare tot o sa aibe ceva picioare rupte , maini , etc

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus