un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

7 pe saptamana #10

1 Apr 2007  ·

Uncategorized  ·

3 comentarii

Revine categoria, după o lungă pauză:

10 afaceri uşor de pornit, şi care au avut succes. Mi-a plăcut în special serviciul care îţi ţine o copie a unei chei într-un loc sigur, încât dacă pierzi cheia ta, îi chemi pe ăştia cu cea de rezervă, ca să poţi intra în casă sau maşină, etc. Şi cel prin care îţi găseşti loc de parcare prin Internet, de ex pleci în alt oraş şi te uiţi de acasă, pe site-ul lor, ce locuri de parcare disponibile sunt în jurul locaţiei în care te duci, şi le rezervi. Idei simple care au scos bani, pe net şi nu numai.
—-
Electricitate fără cabluri. Powercast şi Philips vor să lanseze această tehnologie, de încărcare wireless cu electricitate a dispozitivelor. Cum se face? Bagi în priză un fel de transmiţător wireless, iar aparatele au un mic receptor în ele. Undele radio induc un curent electric, folosit pt încărcare (pt cei care nu ştiau, toate undele radio induc un curent electric în antena de recepţie, acel curent fiind de fapt semnalul transmis). Doar că aceşti curenţi sunt foarte mici, sunt curios cum pot genera diferenţa de potenţial necesară pt încărcarea unui acumulator.
—-
San Francisco interzice pungile de plastic în supermarket-urile mari. Gândiţi-vă câte mii de pungi se consumă la noi zilnic, în Cora şi Carrefour. Toate acestea se fac din petrol, nu sunt reciclabile, şi cauzează probleme mari prin oraş (citeam recent ca inundaţiile din Indonezia parcă, de acum o lună, au fost cauzate şi de pungile de plastic ce au blocat canalizările şi apa nu s-a putut scurge bine din oraş).
—-
Cresc zvonurile că SUA ar plănui un atac asupra Iranului, pe 6 aprilie. Data aleasă pt că sunt nişte sărbători acolo. Atacul ar include bombardamente strategice asupra uzinelor nucleare, depozite militare, flotă, centre de comandă, etc. Aşa au avertizat ruşii că ar fi aflat prin spionii lor. La momentul respectiv (acum vreo 2 săptămâni) n-am găsit ştirea decât pe nişte site-uri, neconfirmata pe vreo agenţie de ştiri. Însă au mai apărut ştiri şi comentarii. O copie aici.
—-
10 sfaturi pentru a creşte eficienţa reţelei wireless, într-un articol scris chiar de Microsoft.
—-
Asta mai circula pe net zilele acestea. Tot felul de bazaconii pe care elevii le-au scris pe lucrările de control, în loc să răspundă corect la respectivele probleme. E super tare.
—-
Două eleve de 14 ani au testat un suc al companiei GlaxoSmithKline şi au descoperit că acesta, în ciuda reclamelor, nu conţine deloc vitamina C. Compania le-a ignorat, fetele au reclamat la OPC-ul lor, iar GSK s-a trezit cu o amendă uriaşă.

    3 comentarii

  1. de mult n-am mai vazut un articol de genul prin blog :P dragut

      (Citează)

  2. Chestia cu “Electricitate fără cabluri” mi-a dat o idee: cum ar fi sa nu mai trebuiasca sa ne punem la incarcat telefonul, acesta incarcandu-se automat, prin unde radio (ma intreb la ce frecvente?) cat sta in stand-by? Nu-i asa ca ar fi dragut?

      (Citează)

  3. Da, pai asta vrea sa faca Philips, sa incarce telefoane de cate ori esti in camera cu acel transmitator atasat la o priza. Ma indoiesc ca tehnologia va putea fi folosita pt alimentat un televizor sau un PC, dar pt incarcat baterii si din astea, e posibil sa fie ok.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus