un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

ZOMG! S-a terminat sezonul 3 din Galactica

27 Mar 2007  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

– conţine spoilere –

Nu s-a terminat cu un final în cliffhanger, ci mai degrabă în “wow, să vedem cum vor evolua lucrurile cu aceste noi descoperiri”. Ni se arată 4 din cei 5 cyloni pe care nu-i ştia nimeni cum arată, printre ei “the Chief” şi colonelul Tigh. Asta e cam bizar, având în vedere că Tigh şi Adama se ştiau din tinereţe, dinainte de războiul cu cylonii roboţi, ceea ce înseamnă că cyloni cu înfăţişare umană era creaţi de mult mai multă vreme. Tot ciudat este şi pt ca în serialul anunţat “Caprica”, ce are loc cu 50 de ani înainte de aceste evenimente, cylonii abia erau produşi de către oameni. Mă rog… Al 5-lea cylon nu este arătat, dar Starbuck se întoarce într-o navetă, şi ar putea fi ea. Eu personal pariez pe doamna preşedintă Laura Roslin, deoarece visa aceleaşi lucruri ca şi cylonii (să nu uităm că şi Chief Tyrol a fost atras cam ciudat, prin vise, către templul cu Ochiul lui Jupiter, iar acum se dovedeşte că e cylon). Ah, şi procesul lui Baltar se termină şi se dă verdictul.

Partea mai nasoală e alta. Sezonul 4, confirmat cu 22 de episoade, şi care sper să fie ultimul, ca să vedem cum se termină povestea, va începe abia în 2008, nu în toamna acestui an. Naşpa! Până atunci în toamna cică va apărea un film de lung metraj, ce urmăreşte aventurile navei Pegasus şi ale amiralului Cain. Aşa că peste un an vedem continuarea serialului, cam mult timp.

    7 comentarii

  1. am vazut si io un film pe axn acum cateva luni. o singura intrebare am: au ajuns pe Pamant yet?

      (Citează)

  2. In primul rand aia n-au cum sa fie cylons pt ca de ex in cazul lui Chief Tyrol care a avut un copil cu Callie copilu ala trebuia sa fie tot un fel de Hera (juma cylon juma om) si chestia asta nu s-a intamplat deci … La sfarsit Starbuck zice ca a fost pe pamant si ca ii va conduce pe oameni acolo si se arata o secventa in care apare pamantul. Per total a fost un episod bun dar faza aia cu aia care se cred cylons e total aiurea ca nu au cum sa fie. Cat despre Presedinta Roslin, ea a fost injectata cu sangele Herei, deci practic ea are sange de cylon in ea si in felul acesta are acele viziuni pe care le mai au si Athena si Six.

      (Citează)

  3. Da… dar: prin ce e Hera speciala? Are 3 maini, are 5 ochi? E un copil ca oricare altul, daca nu ai sti cine e ma-sa n-ar sari cu nimic in evidenta. Asa si copilul lui Tyrol cu Callie, poate fi pe jumatate cylon, doar ca nu a verificat nimeni. In plus, astia se presupune ca ar fi niste cyloni mai smecheri decat ceilalti tip “clona”.

    In general cred ca daca filmul zice clar “we’re cylons”, atunci chiar sunt. Nu cred ca recunosteau ei ideea asta si apoi sa nu fie asa… vocea lor a fost practic vocea scenaristilor care ne-au transmis informatia.

      (Citează)

  4. Pe mine ma cam dezamageste BSG. Dupa jumatatea celui de-al doilea sezon au inceput s-o cam dea de gard. A inceput sa sufere de “boala” tuturor serialelor intinse pe parcursul a prea multe sezoane: apar tot felul de conspiratii, se intinde intriga pe parcursul a prea multe episoade. Regizorii/scenaristii/producatorii parca uita ca e un film serial si nu un film artistic (fara sfarsit) pe care ni-l servesc pe bucati. Parca dupa un timp nu mai au imaginatie pentru a creea ceva nou, unic pentru fiecare episod in parte. Imi aduc aminte cat de bun era X-Files la inceput (primele sezoane) si cat de prost a devenit spre sfarsit cand a aparut o conspiratie mare si niciodata nimeni nu invingea. Adica ne luptam cu prsonajul/forta negativa, ii incurcam planurile, dar de fiecare data scapa.. exact ca in desenele animate. La fel se intampla si in Lost, in 4400 sau mai nou, in Heroes. Aceste seriale promiteau mult, dar au ajuns sa dezamageasca. Ma rog, Heroes mai are sanse sa scape, dar sincer ma indoiesc. De ce nu ar putea sa ia ca exemplu Star Trek – un serial curat, interesant, care reusea sa te tina in fata televizorului fara rasturnari de situatie (imbecile) create artificial. Revenind la BSG, toata treaba cu noii Cyloni e cusuta cu ata alba. Razboiul cu Cylonii s-a terminat in urma cu 40 de ani, Tigh are aproximativ 50 de ani, deci Cylonii au creat clone cu 10 ani inainte de terminarea razboiului (aveau un master plan malefic pe termen lung :D care oricum nu tine – cum poti prezice ce rol va avea un individ peste 50 de ani). Sau mai plauzibil, adevaratul Tigh a fost rapit, omorat si clonat, iar clona a crescut ca Fat-Frumos, intr-un an cat altii in 10. Si daca tot sunt Cyloni, de ce in momentul in care Cylonii au atacat coloniile nu s-au activat toti? De ce nu au actionat in momentul in care flota era fugarita de Cyloni (Ep. 1, Sezonul 1 – 33 parca)? Era momentul oportun pentru anihilarea intregii rase umane (pentru ca acesta era scopul lor la acea data). Si daca tot sunt Cyloni, nu inteleg de ce ei vor sa nege acest lucru, se simt loiali fata de oameni si nu Cyloni (bug de programare? Windows ca SO?). Iar pe Kara Thrace mai bine o lasau moarta – personaj mai plin de stereotipuri ca al ei eu nu am mai vazut. In concluzie, in locul unui serial intins pe 10 sezoane (din care primele 2 bune) care iti va lasa o amintire proasta, prefer unul de 2-3 sezoane, dar de care iti vei amintii cu placere. La asta ar trebuie sa se gandeasca producatorii in primul rand, iar daca scenaristii nu au imaginatie prea bogata si nu mai gasesc lucruri interesante, trebuie sa puna capat serialului si sa se orienteze spre o noua tema.
    PS. Battlestar Galactica din ’78 mi s-a parut mult mai bun.

      (Citează)

  5. dar totusi..au ajuns aia pe pamant sau nu?

      (Citează)

  6. Nu ba, n-au ajuns! Cand o sa vezi o nava mare deasupra Craiovei, atunci inseamna ca au venit. Mai e.

    Sabotor, ai dreptate: toate aceste inconsistente parca le-au scapat, se cam uita de unde au plecat si unde au ajuns. Totusi e greu de comparat cu Star Trek, pt ca ala nu avea o legatura de la episod la episod si urmarea aventuri diferite. Galactica e mai apropiat de Babylon 5, un alt serial excelent. Sezonul 4 se pare ca va fi ultimul, si vom vedea cum se termina povestea, ceea ce e bine.

    Asta se cam reproseaza Lost-ului acum, ca o tot lungeste, ca tot adauga mistere si uita complet de altele, ca nu mai are sens… si tocmai din cauza ca producatorii nu urmaresc o poveste bine pusa la punct. In loc sa o incheie si sa treaca la alt serial, avand deja ca referinte un serial bun, incheiat, despre care poti sa gandesti “ah, serialul asta nou e facut de aceeasi care au facut si Lost, cu povestea aia misto”… o tot lungesc.

      (Citează)

  7. Nu comparam neaparat BGS cu Star Trek, ci doar vroiam sa spun ca, in opinia mea, serialele ar trebui realizate mai mult in modul in care a fost realizat Star Trek. Sa nu uitam ca e totusi un serial. Motivul pentru care te uiti la un serial e mai mult ceva de genul “Hai sa vad ce au mai facut aia de data asta” si nu “Hai sa vad ce se intampla in continuare cu aia ca am ramas cu ochii in praf data trecuta”, mai ales daca o tot lungesc. BTW, la BSG, sezonul 3 mi se pare slab fata de sezonul 1.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus