un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Update la PlayStation 3

27 Mar 2007  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Ziceam mai devreme că nu prea va avea mare succes în Europa. Compact îmi dă dreptate, spunând că în Paris s-au vândut doar 50 de console din cele 1000 disponibile, deşi a fost ditamai lansarea. Iar la noi, la lansarea ţinută de Flanco, nu s-a înghesuit lumea să cumpere. La noi chiar nu văd ce succes ar putea avea consola acum, având în vedere că e 20 de milioane ROL, şi că ai nevoie de un televizor HD cu 1080p ca să te bucuri de grafică bună. În plus, din câte ştiu la PS2 trebuia să mod-ezi chipul ca să poţi rula jocuri de pe DVD-uri scrise de tine, altfel consola mergea doar cu discuri originale.

Compact trage şi o concluzie amuzantă: “Este însă foarte probabil, ca majoritatea fanilor PS3 din Europa să îşi fi procurat o consolă încă de anul trecut, de la lansările care au avut loc în SUA şi Japonia“. Da frate, pe lângă 800 de dolari consola, majoritatea fanilor PS3 din Europa au mai dat 1000 de dolari pe avion până în America şi Japonia, ştiind clar la ce magazine să se ducă acolo, să ia consola, şi să vină acasă. Şi evident, nepăsându-le de faptul că americanii şi japonezii au consola făcută pt sistemul de televiziune NTSC, în timp ce europenii sunt pe PAL, iar francezii pe SECAM. Şi eventual taxe vamale. Pt că aşa ar face majoritatea fanilor.

Se pare însă, ca în ciuda acestui articol cu sursă neprecizată, consola s-a lansat binişor. Peste 500.000 de unităţi vândute în câteva zile. Nu e o cifră mare, era normal că o grămadă de oameni să-şi cumpere, întrebarea e dacă vânzările vor rămâne constante, şi cum se va evolua faţă de Xbox 360. Pe VG Charts avem şi statistică vânzărilor totale de până acum, cu 9,66 milioane de Xbox 360, 6,03 milioane de Wii şi 2,67 milioane de PS3 în lume.

    3 comentarii

  1. acum sa nu para ceva ca o insulta. sa te uiti si pe winsupersite.com sa vezi ce scrie thurrot despre comparatia xbox 360 PS3 si Wii. pare-se ca Wii e mult in spatele primelor doua

      (Citează)

  2. Exact asta este si ironia. Wii este varza, procesor varza, componente mai putin performante ca celelalte, nu are cine stie ce unitate optica, nu se lauda cu HD. Cu toate astea, este super distractie, mai ales din cauza la Wiimote ala cu care simulezi miscari. Se vede in cifrele de vanzari.

    Cam asta e considerata greseala PlayStation. Au facut un sistem foarte performant, pe care nici un joc nu-l utilizeaza la maxim, dar au neglijat distractia.

      (Citează)

  3. eu cred ca PS2 este cu cele mai mari vanzari de pana acum si merge f. bine . Eu am unul si va spun ca ar trebui sa puna cumva “up-date”uri la HD si la chestiile alea, pt ca sa mearga toate jocurile pe el.Stiam din inainte ca PS3 nu va avea multe vanzari. L-a facut f. performant ,dar unele jocuri ( de ex. GTA IV) nu merg. Are 4 placi de grafica din cate stiu eu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus