un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce acumulatori sa iau?

27 Mar 2007  ·

Uncategorized  ·

11 comentarii

Acumulatorii mei de la aparatul foto sunt terminaţi, fac 20 de fotografii cu ei şi gata au murit. Iar încărcarea durează doar 20 de minute. Aşa că vreau să-mi iau alţii şi nu ştiu de care. Problema se pune între capacitatea acumulatorului (de ex, 2100 mAh-2500 mAh) şi timpul cât durează încărcarea (între 6 ore la cele mai scumpe, până la 16-20 de ore la cele ieftine). Problema e că în excursii prin străinătate de obicei abia stau 8 ore în hotel şi trebuie în timpul ăsta să încarc bateriile, ca să am ce folosi a doua zi.

Voi ce părere aveţi? Să merg pe Sony sau pe GP? Vreau să dau până în 1 milion pe încărcător şi 4 acumulatori. Iau ca referinţă ce e pe eMag, şi mă uit la modelele de 70,21 RON şi 76,16 RON. Nu ştiu în cât timp încarcă însă, iar site-ul GP România e praf. Oare bateriile Sony sunt mai bune?

    11 comentarii

  1. eu am sanyo de 2100 si quick charger de vreo 2-3 ani si n-am avut probleme. nu stiu exact cat tin, pentru ca n-am mai facut demult *multe* poze, dar sigur mai mult de 20 minute, si se incarca in 1,5 – 2h.

      (Citează)

  2. Timpul de incarcare nu depinde de cat de scump e acumulatorul ci depinde de incarcator (evident tine si de capacitatea acumulatorului, dar diferentele mari la timpurile de incarcare tin de cati amperi baga incarcatorul in acumulatori) – pentru mai multe informatii vezi ultimul numar din Chip (martie) care are un test comparativ de acumulatori si incarcatoare.

      (Citează)

  3. asta am eu, nu e cel mai bun dar e bun

    http://www.gpbatteries.co.uk/products/powerbank_chargers/standard.html

    are si user manualpa site

      (Citează)

  4. Eu am, de vreo 2 ani, niste acumulatori GP 2100. Merg impecabil. Am 2 seturi, cand unul e la incarcat ( ~ 12 h ) celalalt set e in aparat. Am vrut intr-o zi sa descarc acumulatorii si m-am jucat.. am facut 140 de poze,( si apoi m-am plictisit ) unele cu blitz, m-am tot jucat cu zoom-ul. Iar aparatul meu e destul de mancacios.. are nevoie de 4 acumulatori.
    Eu as merge tot pe GP..

      (Citează)

  5. eu am panasonic 2100 mAh de la media galaxy. costa in jur de 10 ron acumulatorul. au fost chiar ok. tinand cont ca am urcat de atatea ori pe munte cu ei si au stat si la temperaturi relativ joase (cort, umezeala, etc), eu zic ca s-au descurcat bine.
    acum nu iti imagina ca vor tine o vesnicie, e exact ca si cu bateria telefonului mobil: un an merge la parametrii maximi, inca vreun an merge “asa si asa”, iar dupa aceea..mai bine iti schimbi telefonul.

      (Citează)

  6. eu am unii panasonic , i-am luat de la Media Galxy acum un an si ceva luni , sunt 4 , se incarca in 8 ore si am dat 55 RON pe ei . Super multumiti , fac un card de 512 cu o pereche ş)

      (Citează)

  7. Duracell de 2600
    Ansmann de 2700 – super

    sanyo si energizer mor destul de repede.

      (Citează)

  8. ia-ti mai mari
    eu am Varta 2500 mAH(800 mii cu tot cu incarcator 4 baterii , garantate 1000 de reincarcari). Gasesti in Carrefour sau Bricostore.La aparat foto nu am tinut o evidenta cam cat ma tin. Dar la mouse aveam unele de 1600 mAH (si am tineau 2 saptamani ) astea ma tin 2 luni.

      (Citează)

  9. Va multumesc pt sugestii!

    Cred ca intai voi lua doi acumulatori din aceia Panasonic, de la Media Galaxy. Daca ma tin bine astia, mai iau doi si folosesc incarcatorul pe care il am acum pentru ei.

    Daca nu, o sa ma gandesc la ceva din ce ati spus voi. Probabil tot intre 2100 si 2500, aparatul foto nu are consum asa mare, merge cu doar 2 acumulatori, mai mult de 2500 nu cred ca are sens sa iau, pt ca sunt scumpi.

    Ca o observatie amuzanta: La Media Galaxy, card memorie SD Panasonic de 1 GB, 99 RON. La eMag, card SD Kingmax (garantie 5 ani sau pe viata, nu mai stiu), tot 1 GB, 34 RON, de 3 ori mai ieftin. Iar SanDisk si TwinMos pana in 50 RON.

      (Citează)

  10. Mi-am cumparat 4 acumulatori Panasonic de 2100. Imi poate spune si mie cineva cat trebuie sa ii tin la incarcat pentru o incarcare completa.
    Am un incarcator cam naspa si nu stiu cat sa ii tin la incarcat ca sa nu ii belesc. Va rog, daca ma poate cineva ajuta. Va multumesc pentru ajutor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus