un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noua printi in Amber

31 Mar 2007  ·

Uncategorized  ·

1 comentariu

Auzind la Jen că au apărut în librării, am dat fugă să cumpăr primele două volume din seria Amber, scrisă de Roger Zelazny, care este foarte sus în topul cărţilor mele preferate, după cum spune şi pagina Despre Mine din meniul din dreapta. Le-am găsit la librăria Humanitas de lângă magazinul Muzica. Am cumpărat Nouă Prinţi în Amber şi Armele din Avalon, şi aştept să apară şi celelalte 3 volume din prima serie, ce urmăreşte aventurile lui Corwin, prinţul din Amber, de când se trezeşte amnezic într-un spital de pe lângă New York, urmând să-şi recapete amintirile, să descopere că această lume a noastră e doar una dintre multele prin care el poate merge. Îşi recapăta puterile, îşi redescoperă familia, încearcă să cucerească tronul din Amber, oraşul în jurul căruia toate aceste lumi lua naştere. E o carte foarte frumoasă, clasică în istoria genului fantasy, premiată de nenumărate ori, şi când am citit-o prima oară acum mulţi ani n-am putut să o las jos până la capăt, iar când s-a terminat vroiam să mai fie. Le voi cumpăra şi în română, deşi le-am citit pe toate, pentru că sunt cărţi pe care vreau să le am în bibliotecă. Stilul lui Zelazny de a scrie este magic, multe pasaje sunt foarte frumoase, personajele sunt bine conturate, placute, tii la ele, urasti pe cei rai, si abia astepti sa vezi ce se intampla in continuare. Pentru mai multe detalii, căutaţi pe Google sau Wikipedia despre Roger Zelazny, Amber Chronicles sau Nine Princes în Amber. Aveau şi Domn al Luminii, Lord of Light în original, cea mai bună carte a lui Zelazny şi una din cele mai bune cărţi SF-Fantasy scrise vreodată, dar am deja varianta în engleză.

Inginereşte vorbind, preţul a fost de 17 respectiv 18 lei, coperţile îmi plac, aşa negre, cu numele autorului şi numele Amber, şi cu câte o imagine fără mare legătură cu cartea, dar măcar mai diferită de alte coperţi care par desenate cam pueril, hârtia e ok, traducerea e ok.

Am văzut azi şi o carte scrisă de Cory Doctorow, pe care eu îl ştiam doar ca fiind unul din colaboratorii blogului de mare succes BoingBoing. Nu ştiam că au apărut şi la noi. N-am reţinut cum se numeşte, pentru că editura avea adresa de web şi am zis că o găsesc acolo, dar cartea nu figurează încă pe site. Se pare că au apărut mai multe la noi, de ex şi aceasta.

    1 comentariu

  1. cartea aia se cheama ‘un miliard de sanse’ (‘themepunks’ in engleza). ‘someone comes to town, someone leaves town’ a fost editie limitata, da’ s-ar putea sa mai fie pe la carturesti.

    si LoL nu e cea mai buna carte a lui :P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus