un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Incercati si AutoCorect

5 Mar 2007  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

AutoCorect e un soft gratuit românesc care adăugă automat diacritice la un text. Poate fi downloadat de la http://autocorect.lx.ro Funcţionează în mai multe moduri, corectează punctuaţia, bagă diacritice, etc. Are şi o funcţie de monitorizare a clipboardului (apăsaţi Activează şi lăsaţi fereastra aceea mică deschisă, apoi de ex apăs CTRL+C pe acest text, şi apoi CTRL+V şi deja am diacriticele adăugate). În principal însă încarcă fisiere .txt şi le adaugă diacritice. Nu funcţionează perfect, este şi imposibil de altfel acest lucru, pt că utilizatorul ştie de fapt ce cuvânt a dorit să scrie, dacă e paturi sau pături, ramă sau râmă. Însă măcar un 75% tot adăugă bine, şi uşurează mult corectarea manuală ulterioară. Postul de mai jos, cu Day Break, l-am trecut prin AutoCorect şi apoi a trebuit să mai adaug eu doar de 3 ori câte un ă.

Două observaţii:
– nu funcţiona corect până nu am trecut limba secundară pe română, şi mă refer la setarea din Control Panel > Regional and Language Options > tabul Advanced, opţiunea “Language for non-Unicode programs”. Până să trec acolo pe Romanian, aveam English, şi în loc de ăşţ si alte astfel, apăreau caractere bizare, cerculeţe, etc.
– atenţie să debifaţi înregistrarea fişierelor de tip .txt şi .rtf şi altele, altfel vor fi deschise mereu cu acest program, în loc de Notepad sau ce folosiţi.

In rest nu am găsit nimic de rau, merge ok şi sunt mulţumit de program, felicitări autorului.

  3 comentarii

 1. offtopic: schimba-mi si mie linkul te rog. filipz.net . :) thx

    (Citează)

 2. Multumiri de recomandare :)

    (Citează)

 3. Exista o versiune mai noua de AutoCorect diacritice mult imbunatatita, procentul de aplicare automata de diacritice a ajuns la 97 %. Actuala versiune este bestiala.

  Recomand cu caldura sa puneti diacritice cu AutoCorect diacritice

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus