un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ca veni vorba de copiat

26 Feb 2007  ·

Uncategorized  ·

4 comentarii

Nu la scoala, ci pe net. Stefan a gasit una marfa de tot. Saptamana trecuta, pe mai multe bloguri romanesti, a fost un link catre postul “Top 10 filme neintelese”. Articolul e scris de cineva pe site-ul DoubleViking.com si mai multi bloggeri romani l-au indicat ca fiind interesant.

Site-ul askMen.ro duce mai departe toata treaba. Traduce tot articolul, cuvant cu cuvant, si nu mentioneaza nicaieri vizibil ca l-au preluat si ei din alta parte. Ba chiar poti da o nota articolului, sa se simta bine “Mihai Popescu, Editor askMen.ro”, asa cum este semnat. Culmea este faptul ca site-ul pe care a fost postat in original acest articol, DoubleViking, nu mi se pare cine stie ce autoritate in domeniul filmelor, ci pur si simplu a facut cineva un post asa cum as putea si eu acum sa scriu un top 10 al celor mai bune filme din istorie, fara ca acest top sa aiba insa si vreo autoritate reala. Ba chiar site-ul respectiv e plin de reclame cu “hot girls” si alte astfel de linkuri spre site-uri dubioase. Felicitari romanilor pentru continutul de calitate pe care il creeaza, not!

Un alt caz amuzant de copiere pe care mi l-a semnalat cineva azi. Acum ceva vreme am scris un regulament pentru forumul Linkmania, si cu ajutorul celorlalti moderatori de acolo a fost ulterior imbunatatit. Cum l-am facut de la zero, si se cam vede exprimarea tipica mie in el, nu se pune problema sa-l fi construit pe baza unui alt model. Azi mi-a aratat cineva acelasi regulament pe forumul Ace Of Spades, de la punctul 3 in jos este regulamentul de pe Linkmania cuvant cu cuvant. Lenea asta…

    4 comentarii

  1. Ala cu top 10 filme a aparut pe digg. Cred ca de acolo l-au preluat zoso&co., deci poate nu s-au copiat bloggerii intre ei, ci doar au copiat amandoi aceeasi sursa :)

      (Citează)

  2. Da, dar diferenta e ca Zoso a zis “uitati aici un top 10 al filmelor” si a dat link spre site-ul gasit pe Digg, in timp ce askmen a tradus cuvant cu cuvant acel site si au pus articolul de parca ar fi scris de ei.

    E o problema, pt ca cititorii raman cu impresia ca askmen scrie niste articole marfa, poate au multi cititori si scot bani din reclame, totul cu continutul facut de altii. Asta asa, la modul economic. La modul practic, e nesimtire.

      (Citează)

  3. M-ai facut curios, asa ca am dat un search pe google dupa o fraza oarecare din regulamentul de pe LM, si am gasit asa:
    http://rocadforums.myforum.ro/-vp2.html
    http://milisport.myforum.ro/-vp3.html
    http://mu0nline.myforum.ro/-vp64.html

    Si in mod sigur mai sunt si altele:) Ce sa mai……avem un regulament bun, pe care din cate se pare se inghesuie sa-l copieze si altii, din lipsa de creativitate sau din lene probabil!

      (Citează)

  4. Referitor la regulamentul forumului RoCadForums este adevarat ca la baza lui este regulamentul LinkMania Forums.
    La data cind am facut forumul, nu aveam idee cum se face un regulament, din cite regulamente am gasit cind am cautat un model, acesta a fost cel mai bun.
    Imi cer scuze daca fara sa vreau am incalcat drepturile de autor. Nu imi aduc aminte sa fi scris undeva ca nu este voie reproducerea lui in parte sau integrala.
    Oricum felicitari pentru calitatea regulamentului si pentru a repara gresala sint dispus ca la sfirsitul regulamentului sa introduc o fraza de genu “Multumesc …. pentru contributia adusa la realizarea regulamentului.” sau o alta asemanatoare.

    Cu respecte
    Maham

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus