un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Probleme cu feed-ul de comentarii Blogger

26 Feb 2007  ·

Uncategorized  ·

Spune-ți părerea

Blogger are zilele astea (de vreo 2 saptamani) niste probleme cu feed-ul de comentarii. E bizar ca dureaza atat de mult sa se rezolve, mai ales ca problema a fost semnalata pe multe bloguri.

Pe scurt, apar alte comentarii in acel feed, care pare blocat. Unele mult mai vechi, perioada exacta difera de la blog la blog. La al meu de exemplu, la adresa
http://nwradu.blogspot.com/feeds/comments/default
comentariile incep cu unele despre un meci cu Dinamo, ceva scris anul trecut prin vara parca. Asa sunt de cel putin 2 saptamani, nu au mai avansat deloc. Problema a fost semnalata si aici, un angajat Blogger a raspuns ca vor rezolva, asteptam rezolvarea.

Exista un fel de rezolvare temporara, imperfecta, pana cand Blogger le rezolva pe toate. De exemplu la mine la adresa
http://nwradu.blogspot.com/feeds/comments/default?start-index=2
apar cele mai noi comentarii, in afara de ultimul. Practic feed-ul incepe de la penultimul, din cauza acelui start-index=2 (daca il pun 1, iar apar comentarii de acum un an). Aceasta ar fi adresa pe care trebuie sa o utilizati temporar, pana cand Blogger se repara, dar exista o alternativa mai buna. Am pus aceasta adresa in FeedBurner, cel mai bine e sa va abonati la acest feed pt ca am control asupra lui si pot sa-l modific de cate ori apar astfel de probleme. Adresa este
http://feeds.feedburner.com/LNWcomments

Pentru cei care folosesc acelasi Recent Comments Hack ca si mine (Ultimele comentarii din sidebar), de la Beautiful Beta si Hackosphere, acolo feed-ul pe care il preia hack-ul este apelat prin
http://nwradu.blogspot.com/feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=showrecentcomments

Evident ca trebuie adaugat si aici acel start-index, si deci adresa devine
http://nwradu.blogspot.com/feeds/comments/default?start-index=2?alt=json-in-script&callback=showrecentcomments

dar atentie ca nu merge asa, deoarece avem doua semne ? in link, prin urmare al doilea il schimbam in &
http://nwradu.blogspot.com/feeds/comments/default?start-index=2&alt=json-in-script&callback=showrecentcomments

Evident, pentru alte bloguri inlocuiti nwradu cu username-ul respectiv.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus