un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mormantul lui Iisus descoperit, ne arata un documentar

26 Feb 2007  ·

Uncategorized  ·

3 comentarii

Acum vreo 20 de ani a fost descoperit un mormant pe langa Ierusalim undeva, cu mai multe sicrie inauntru. Specialistii sunt tot mai convinsi ca este vorba de mormantul lui Iisus, al fiului sau, si al altor personaje biblice. James Cameron, regizorul Titanicului, a facut un documentar, care va fi difuzat in curand pe mai multe canale, inclusiv Discovery Channel. Ce sa zic… pana la urma adevarul nu poate fi stiut niciodata, dar daca dovezile sunt tot mai bune, religia crestina devine tot mai chinuita in ultima vreme, mai ales dupa scandalul cu Codul lui DaVinci. Detalii aici si aici.

In alte stiri din filme, s-a confirmat ca JJ Abrams (Alias, Lost) va regiza urmatorul film Star Trek, ce urmareste aventurile unui Kirk tanar si proaspat coleg cu Spock. Nu ma consider mare fan Star Trek, dar am urmarit serialul cand l-a transmis TVR, acum multi ani, pt ca filmele SF erau rare pe atunci si Star Trek parea incredibil. Am mai vazut un articol pe subiectul asta, in care JJ Abrams zicea ca vrea sa faca un film de actiune, dinamic, mai lipsit de laitmotivele din restul filmelor Star Trek (pace, fericire, dreptate pt toti, etc). Acest anunt nu a facut prea multa lume fericita, pt ca pana la urma la un astfel de film se vor duce fanii impatimiti de Star Trek, care vor sa vada tocmai conceptele cu care s-au invatat. Ramane de vazut ce iese.

    3 comentarii

  1. buna

      (Citează)

  2. isus e scris cu un i ortodoxsi sunt prosti

      (Citează)

  3. Intr-adevar, o demonstratie elocventa a faptului ca “ortodoxsi sunt prosti”. Probabil vei lua un premiu pt aceasta descoperire epocala.

    Intamplator insa… anumite denumiri si cuvinte sunt stabilite de niste experti si asa raman in limba, ca reguli ce trebuie urmate. Biserica ortodoxa a decis ca atunci cand din numele Iesus s-a trecut la Iisus, sa respecte scrierea cu doi de i, in timp ce alte biserici au renuntat la o litera. Similar, cineva a decis sa scriem “yala” si nu “iala”, “monegasc” si nu “monacoan”, etc. De asemenea, s-a stabilit ca pluralul la “ortodox” este “ortodocsi”, iar cand spui ca sunt prosti se adauga si un articol hotarat “i” in capat, deci “ortodocsii sunt prosti”. Lucru discutabil si greu de demonstrat, spre deosebire de nivelul tau de inteligenta, care este clar pentru toata lumea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus