un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Windows Vista trial

29 Jan 2007  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

De cand cu hard diskul nou, am cautat informatii despre cum se instaleaza Vista. Nu am gasit inca scris clar pe undeva ca merge cu XP-ul pe un hard IDE si Vista pe un SATA, dar nu vad de ce n-ar fi buna configuratia. Am gasit insa ca Upgrade Advisor, despre care scriam mai demult, este bun si el la ceva… de ex mi-a spus ca driverul pt controllerul SATA nu va fi suportat de Vista, asa ca am tras de pe site-ul producatorului si un driver de SATA pt Vista si l-am pus pe o discheta, sa nu am la instalare vreo surpriza ca nu imi vede hardul. Si ca placa de sunet integrata nu este suportata cu driverul curent de la nVidia, asa ca am bagat unul mai nou de la Realtek si de ala a zis ca e ok. Daca doriti sa instalati Vista nu neglijati scanarea asta, pt ca va mai spune ce programe vor fi necesare.

Am cautat informatii despre instalarea Vista in dual boot cu XP. Peste tot e scris ca e cea mai simpla instalare posibila si ca pana si un delfin ar putea sa-si puna Vista. Prin urmare cred ca voi putea si eu. Interesant ca se poate instala inclusiv montand imaginea prin Daemon Tools, cata vreme nu vreau sa-mi suprascrie XP-ul. Despre instalare aici si aici, inclusiv cum sa stergeti Vista si dual-bootul si sa ramaneti doar cu XP-ul.

Faza de trial e ca Vista se poate instala si fara un serial key. In acest mod, va putea functiona 30 de zile pana sa se blocheze. Cu o comanda inclusa in Vista, perioada de 30 de zile se poate prelungi pana la 120 de zile. Ceea ce inseamna ca Vista vine cu o perioada de trial de 120 de zile, timp suficient pt oricine sa vada cum merge, cum ruleaza alte programe, ce-i place si ce nu. Si cum nu e vorba de nici un crack sau pacaleala, cred ca e legal totul. Trebuie sa deschideti un command prompt prin comanda “cmd“, si acolo sa scrieti “slmgr -rearm“, asteptati sa va apara mesaj de confirmare extindere cu inca 30 de zile, reboot si gata. Merge doar de 3 ori. slmgr asta e un license manager si are si alti parametri.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus