un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Romania Mare

5 Ian 2007  ·

Uncategorized  ·

Spune-ți părerea

Am uitat sa mentionez in postul de mai jos cu vizita la Palatul Parlamentului de un moment ofticant al vizitei. Trecand prin Muzeul Parlamentului, era expusa acolo harta Romaniei Mari, asa cum era ea inainte de al doilea razboi mondial, la momentul de maxim al tarii noastre. Erau multe lucruri expuse prin muzeu, dar oamenii stateau cel mai mult in fata acestei harti, iar cei care comentau isi exprimau uimirea si regretul.

Cum sa nu fii uimit si sa nu regreti, cand vezi pe harta asta ca eram vecini cu Polonia sau cu Cehoslovacia? Cand vezi forma tarii noastre pe acea harta si iti dai seama ce diferenta este fata de teritoriul de azi? Cand aveam si Bucovina si Basarabia, si judetele de sub Dunare, din actuala Bulgaria? Click pe imagine pt varianta mare, in care observati in ce zone era impartita atunci tara noastra, cu Prut, Nistru, Marei, si alte denumiri care acum sunt ale altor tari. Dupa ce trecea prin fata hartii, majoritatea oamenilor nu mai avea chef de vorba, toti plecau resemnati mai departe si ieseau de tot, fara chef sa se mai uite la decoratiuni si fotografii vechi si ce mai era pe acolo. Nu prea te mai incalzesc astfel de obiecte dupa ce vezi cat teritoriu aveam acum 70 de ani.

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus