un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Hillary Clinton candideaza la presedintia SUA

20 Jan 2007  ·

Uncategorized  ·

1 comentariu

Hillary Clinton, senatoare democrata al statului New York parca, a anuntat astazi ca se inscrie in cursa prezidentiala pentru alegerile din 2008. In mod normal as zice ca o femeie nu are deloc sanse in SUA sa ajunge presedinte (vor mai trece multi ani pana sa fie o femeie sau un negru presedinte acolo), dar situatia e mai speciala acum.

Hillary este foarte populara si a fost dintotdeauna asa. Sotul ei, Bill Clinton, este considerat unul din cei mai buni presedinti americani, in ciuda (sau poate tocmai datorita) scandalurilor in care a fost acuzat de introducerea unui trabuc in Monica Lewinski, patarea unei rochii de calitate si alte asemenea actiuni obisuite dupa o partida zdravana de sex oral. Dovada ca si acum, la 6 ani de la incheierea mandatului, este invitat la o gramada de conferinte, interviuri, evenimente de toate felurile, si peste tot si in toate tarile este primit cu aplauze si se strangea lumea sa-l vada. Iar Hillary, de cand este senator este foarte apreciata de americani, cartea ei s-a vandut bine, legile ei trec, etc… De fapt nu este o surpriza ca ea va candida la postul cel mare.

Situatia e speciala pt ca Bush e praf ca sustinere din partea americanilor si a congresului. Si din cauza asta, a tras si Partidul Republican in jos, incat lumea nu mai are incredere in ei. Si de obicei din partea partidului care este la putere candideaza la urmatoarele alegeri vice-presedintele actual (Bush e la al doilea mandat si nu mai poate candida chiar el), dar in cazul asta Dick Cheney este considerat cam vai de el, mai ales dupa ce a impuscat un amic la o partida de vanatoare. Iar alti oameni nu prea mai sunt… poate candideaza si Condolezza Rice si se bat doua femei in final.

    1 comentariu

  1. Vai, dar nici n-ai amintit de Barack Obama, care mi se pare cel mai bun candidat.

    Dar sunt curios cat de deschisi sunt americanii – o femeie sau un mulatru? :P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus