un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cui ii pasa de clima?

11 Jan 2007  ·

Uncategorized  ·

2 comentarii

M-am saturat sa tot aud despre cat de cald e afara si ce efecte devastatoare va avea si ca 2007 va fi cel mai calduros an din ultimele 10 milenii, de parca ar fi si notat cineva temperaturile pe mai mult de 100 sau 200 de ani in urma.

In primul rand ca imi place cald asa, imi place sa nu racai geamul masinii de gheata, sa nu-mi inghete mainile, sa pot merge pe strada fara sa ma grabesc, sa nu calc prin mocirla de zapada. E placut si sa te bata soarele in cap si sa nu bata vantul, pe scurt e mai bine sa fie cald decat frig.

Dar vai, tragedie! O sa explodeze planeta de la caldura! Ne coacem, ursii nu mai hiberneaza, au aparut ghioceii in ianuarie, au inflorit ciresii, mai cald de atat nu a fost de pe vremea dinozaurilor, nu e normal sa fie 14 grade in ianuarie! Ok, nu e normal, dar ce sa facem noi? Ce ne tot zice asta la stiri de parca ar fi vina noastra sau am avea noi vreo influenta? S-a demonstrat recent ca ozonul are mai mult de suferit din cauza emanatilor vacilor, decat de la toata civilizatia noastra. Omul obisnuit nu poate proteja clima si natura, poluarea si incalzirea globala fiind cauzata in primul rand de industrie, care polueaza in cantitati imense, omul obisnuit fiind nesemnificativ in acest context. Putem sa demonstram noi mult si bine, nu inchide nimeni fabricile si furnalele. Eu nu tai copaci, nu fac focul, reciclez pe cat posibil tot ce arunc, etc… si majoritatea fac asa (cand e ultima oara cand ati taiat un copac?). Prin urmare propun sa ne mai lase in pace stirile cu prostii din astea. Sa ia expertii ce masuri doresc, sa ne anunte si pe noi atunci, si gata.

Va fi cam tragic la vara. Daca acum sunt 14 grade, la vara vor fi 54 probabil. Din nou, faptul ca stiu de acum ce temperaturi vor fi, nu ma ajuta la nimic, pt ca nu pot lua masuri. Ele vor fi la fel, indiferent ca le anunta de acum la televizor, sau nu. Tot voi suferi noaptea de cald, si sa-mi zica
un lucru atat de evident si la stiri, consider ca e inutil.

    2 comentarii

  1. Bucurestiul si zona din jurul lui nu stau prea roz pe harta asta.

      (Citează)

  2. A padurilor? Lasa ca avem paduri spre est, la iesirea pe Pantelimon, e una si spre Baneasa, sunt si pe autostrada spre Pitesti. Macar nu suntem ca in Spania, unde tot mai multe zone devin desertice.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus