un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

RoBlogFest 2007

11 Jan 2007  ·

Uncategorized  ·

2 comentarii

Se va face in curand, fiind un fel de gala a premiilor blogurilor romanesti. Anul trecut am inteles ca a fost ceva de succes, nu stiu pt ca pe vremea aia nu aveam nici o tangenta cu blogurile. Momentat exista un site cu cateva subiecte de discutie, inclusiv categoriile de nominalizare.

Nu stiu cum a fost anul trecut la votare, dar daca poate vota oricine (asa ar fi normal, sa voteze cititorii blogul preferat), ce se intampla cu blogurile GSP? Adica platforma “Blog de liceu”, care are cateva zeci de bloguri ale diverselor licee din capitala parca. Daca cei de la GSP vor introduce toate blogurile de acolo in concurs, si din fiecare liceu vor vota mii de elevi pt liceul lor, nu vad cum s-ar putea descurca alte bloguri din blogosfera sa ajunga sus. Ma uit pe voturile de anul trecut, aici, si vad ca in general sunt cam pana in 1000 de voturi in total, la fiecare categorie, pt cele 5 bloguri care au ajuns in “finala”. Putin, fata de puterea unui liceu.

Apoi daca voturile sunt contorizate pe IP, numarul celor cu Internet de la RDS prin Fiberlink este mare. Inclusiv eu am, si la fiecare conectare mi se aloca alt IP, pt ca e pe protocolul PPPoE. Cum operatiunea de “click pe disconnect – click pe connect – wow am alt IP” dureaza maxim 5 secunde, teoretic as putea vota acolo de foarte multe ori pe zi. Si daca nu ma chinui, functie de cat dureaza etapa de votare, pot baga cateva sute de voturi doar eu, pt un blog, facand treaba asta. Ma intreb daca cei care organizeaza RoBlogFest s-au gandit la o metoda de a stopa acest fenomen nedorit.

  2 comentarii

 1. parca a zis dragos ceva de voturi unice per EMAIL. nu stiu exact ce inseamna asta, citeste atent pe roblogfest.ro

    (Citează)

 2. Atunci e bine, ca eu am doar 8 adrese :D

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus