un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Canon iP3300 si iP1500

28 Jan 2007  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Asa cum ziceam in postul de le eMag, am luat de acolo si o imprimanta Canon iP3300. Surpriza a fost ca e de doua ori mai mare decat vechiul IP1500. Dar asta deoarece are si un front feeder pt hartie, colile albe putand sa intre atat prin metoda traditionala, din spatele imprimantei (numit Auto Sheet Feeder) cat si din fata imprimantei, fiind apoi rasucite in ea si printate (ca la HP-uri, o chestie desteapta si care acum ceva vreme aproape ca ma facuse sa-mi iau imprimanta HP, ma bucur ca au bagat-o si Canon acum). Cand hartiile intra din tava din fata si ies tot in fata, e clar ca se minimizeaza spatiul necesar pe birou si poate fi bagata imprimanta inclusiv intr-o etajera sau ceva.

Imprimanta e ok, e rapida, culorile sunt mai bune decat la iP1500. Cartusele sunt mai bizare, 4 la numar, negru plus CMY. Negrul e de tip pigment, mai tare zic ei. Sa vad de unde gasesc cerneala pt el. iP4300 avea de ex 5 cartuse, 3 de culoare, unul negru normal si unul de pigment negru, plus rezolutie dubla, dar nu aveam nevoie de asa ceva.

Mi-a placut ca acum cartusele au un LED in ele care se aprinde cand sunt inserate in capul de printare. Mai nasol a fost ca a curs un pic de albastru din cartus (de fapt cyan) cand i-am scos protectia si acum am mana stanga albastra complet. Mi-e si rusine sa merg asa la servici maine, dar asta e. Nu iese cu nimic culoarea, oricat m-as spala. In casa singurul produs care ar scoate-o rapid ar fi Domestos. Dar intrucat m-am mai dat o data pe mana cu Domestos dupa o experienta similara, si n-am putut scapa de mirosul ala o saptamana, incat se ferea lumea de mine, necunoscutii credeau ca spal veceuri in timpul liber sau cine stie ce “pasiuni” am, si mi se facea rau cand duceam mana la gura de cate ori beam sau mancam ceva. Mai bine albastru.

Ce e cu iP1500 din titlu totusi? Pai e simplu. La doua ore dupa ce am adus acasa noua imprimanta, cea veche, 1500-le s-a blocat. Cu mesajul “Waste Ink Tank Full”, care inseamna ca imprimanta considera ca un burete in care se mai aduce cerneala care s-a umplut si tb curatat la un service. L-am curatat eu in baie, dar imprimanta tot blocata a ramas, pt ca are un contor si un cip care trebuie deblocat de aia care stiu secretele Canon.

Am mai avut problema asta cu un S200 mai vechi. Am scris aici cand mi s-a intamplat asta, si aici cand un prieten mi-a oferit rezolvarea si am deblocat-o eu. Asa ca scriu si acum instructiunile, mai ales ca iP1500 a fost un model popular si se va mai bloca si la altii, nu doar la mine. La imprimantele din seria iP e necesar si un soft, nu doar combinatie de butoane. Daca primiti mesajul “waste tank full” la un iP1500 si e blocata de tot, iata ce sa faceti:

Mergeti la adresa http://www.printersiam.com/data/DOWNLOAD.HTM si luati software-ul de acolo pentru iP1500. Apoi:

1. Scoateti cablul USB din imprimanta, si scoateti imprimanta din priza.
2. Deschideti capacul frontal al imprimantei si lasati-l deschis.
3. Tineti apasat pe Power, bagati imprimanta in priza, dupa ce se aprinde luati mana de pe butonul de Power.

Asta a fost partea mecanica, urmeaza partea software pt deblocare permanenta.

4. Opriti imprimanta, bagati cablul USB in ea, porniti imprimanta.
5. Deschideti software-ul General Tools; de sus de la USB Port selectati ala pe care e imprimanta (in mod normal e doar unul singur in caseta aia, ca detecteaza automat portul pe care e imprimanta pornita; daca sunt mai multe, puteti gasi portul si in Properties de la imprimanta, in Printers din Control Panel).
6. Dupa ce ati selectat portul, apasati pe butoanele Main si apoi Platen din zona “Clear Waste Ink Counter”.

Asta e tot. Nu se intampla nimic notabil, imprimanta nu reactioneaza. Inchideti programul, dati print la ceva sa verficati daca merge. Mie mi-a mers asa.

    13 comentarii

  1. Mi-a placut metoda de deblocare a cartuselor, dar din pacate pagina de la care poti descarca acel soft e picata.

    In legatura cu acel cartus… vorba ta, mai bine albastru :)

      (Citează)

  2. Merge pagina respectiva acum, desi se incarca un pic mai greu. Daca dispare vreodata si vrea cineva softul pt iP1500 sa zica aici, ca il uploadez eu undeva.

      (Citează)

  3. Sa traiti BINE !
    Cartusele de la ip3300 se pot incarca ? Se spune ca au micro-cip si nu permit realimentarea. Ce se poate face ? Cand aveam ip1500 turnam cu seringa fara probleme.

      (Citează)

  4. Cred ca se pot reumple. N-am ajuns inca la faza aia, pt ca am repus ip1500 in functionare, dar uite aici instructiuni:

    Refill CLI-8 si PGI

      (Citează)

  5. salut!In legatura cu refillul la ip3300, a facut cineva asta?adik daca apare vreo problema cu chipul ala ma intereseaza

      (Citează)

  6. eu am probleme la un ip 4300 ma poate ajuta si pe mine cineva???
    mai exact sa infundat capul de printare si nu reusesc sal desfund am incercat toate metodele

      (Citează)

  7. Stiu ca pare o nebunie
    dar pt a desfunda capul de printare se foloseste apa calda de la robinet sub jet potrivit si ferita cata de cat partea electronica.
    Dupa care uscat bine cu un servetel cat mai moale
    Am primit si eu informatia de la un prieten care se ocupa cu asa ceva.
    La mine a functionat perfect pt un Canon IP1500 (duzele de la capul color erau infundate, mai exact magneta)

      (Citează)

  8. Eu am reincarcat la ip3300 de multe ori cartusele prin metoda de pe acel site si merge bine in continuare.

    Pt curatat cartuse exista si un alcool special de care am luat odata cu cerneala. Banuiesc ca merge si cu spirt diluat sau cu apa calda.

      (Citează)

  9. Salut! Am probleme cu un canon ip4300. Ma poti ajuta?
    Am printat timp de un an cam in jur de 70.000 de pagini si color si alb negru si dintr-o data, dupa ce am anulat un doc. de la imprimare, a dat un mesaj de eroare. Nu am numarat flash-urile de portocaliu si i-am dat reset din butonul paper 8-10 secunde, fara rezultat insa. Am scos cablul de alimentare din priza si cand l-am bagat din nou nu s-a mai aprins imprimanta. Parca nu s-ar alimenta cu energie, dar face licurici la priza cand bag cablul, fapt ce indica consum si sursa de alimentare buna, dar cand apas pentru pornire, nu se aprinde. Ai un raspuns la aceasta problema? Multumesc anticipat. (victorie1968@yahoo.com)

      (Citează)

  10. Buna! Eu am o problema cu IP 1500. Am schimbat cartusul vechi ce inca mergea cu unul nou si cand dau print unui document imi scoate coala alba,nimic scris….dar nu face mereu asa. de park ar avea program,dimineatza nuscoti,scoti numai seara….ai vreo rezolvare? imprimanta o am de cativa ani buni…ms frumos!

      (Citează)

    • O fi cartusul lenes… incearca si in alta imprimanta cu el sau cu alt cartus la tine. Dar e posibil sa se fi stricat si gata.

        (Citează)

  11. Salut.Am Canon Pixma1500,da mesaj ca nu vede capul de printare.Cum pot fi sigur ca e ireparabil?Situl cu softul pt IP1500 nu mai e,poate cineva sa mi-l trimita la nomario@mymail.ro.Mersi.

      (Citează)

  12. Salut
    Am o imprimanta Canon IP3300. O tin mai mult in dulap pentru ca listez foarte rar color (folosesc o imprimanta a/n laser). Am avut surpriza ca, dupa o perioada de stat in dulap, cand am incercat sa o pornesc, pur si simplu n-a vrut. Grosso modo: bag in priza, apas butonu POWER, si nimic… Banuiesc ca ar fi “sursa” (sau cum s-o fi chemand). Stie cineva cumva daca se poate schimba/inlocui vreo piesa ceva.
    Eventual poate imi poate trimite cineva acel soft de resetare (sub rezerva compatibilitatii cu ip3300…). In post se vorbeste despre resetare pentru IP1500.
    Multumesc!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus