un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bloguri straine interesante

28 Jan 2007  ·

Uncategorized  ·

4 comentarii

M-am uitat azi mai in detaliu pe unele categorii de pe site-ul 2007 Bloggies Awards. Daca sunt nominalizate acele site-uri, o fi ceva de ele. Si chiar e. Mi-au placut multe din ele si mi se par mult mai marfa in comparatie cu blogurile romanesti. Parca la noi prea multe bloguri doar arata stiri, noutati, diverse evenimente (inclusiv al meu, dar am incercat mereu sa spun si parerea personala despre orice chestie pun pe blog, si sa pun doar ce ma intereseaza pe mine, nu ce stiu ca ar interesa pe multi altii si ar aduce vizitatori). La noi parca prea multe bloguri urmaresc lumea advertisingului, miscarilor de oameni, de noutati prea de nisa parca.

Mi-a facut placere sa gasesc pe Bloggie Awards site-uri straine usor de citit, interesante, personale, si care parca ma fac sa regret ca nu exista ceva asemanator in Romania. Nu stiu care e media de varsta a bloggerilor din Romania, dar se vede ca in strainatate fenomenul de blogging e mult mai bine intrat in cultura moderna, tot felul de oameni au bloguri si timp de ele, se vede maturitatea. Posturile sunt interesante, scrise fara injuraturi, in exprimare clara si la obiect, si uneori si cu mult umor. Nu le pasa daca au domeniul lor, daca au wordpress si o mie de pluginuri, si nici n-am vazut countere de vizitatori, n-am vazut cine stie ce design-uri deosebite (la capitolul asta romanii stau bine, avem bloguri frumoase ca aspect) sau alte chestii care sa distraga de la elementul cel mai important care trebuie sa fie de calitate maxima: continutul.

Mi-a placut foarte mult My Marrakesh, scris de o americanca ce traieste in Maroc de multa vreme. Un blog despre viata in Marrakesk, insotit si de fotografii superbe. Ma face sa vreau sa vizitez Marocul. Similar, Secret Dubai Diary, despre viata in Dubai. Aia mananca pisici acolo! :( Hai cu bomba! Dar blogul e marfa. My Boyfriend is a Twat, asta da nume de blog, n-as putea sa zic despre ce e, dar imi place cum scrie tipa si parca asta te face sa citesti si postul urmator. Dooce, de multe ori cam rautacios dar intr-un stil foarte amuzant, si cu talent la fotografie. Chocolate & Zucchini si Delicious Days, despre mancare (cam toate blogurile de la categoria Best European Blog sunt despre mancare… ciudat). N-am apucat sa ma uit pe mai mult de o treime din cele propuse, asa ca probabil mai sunt si altele foarte bune pe acolo.

La fotografie iarasi sunt bloguri bune. Stuck in Customs e excelent, cu multe fotografii foarte bune, unele editate prin tehnica HDR. Pe Daily Dose of Imagery l-am bagat recent si in Feedreader, dupa ce am vazut fotografia aceasta pe alte site (in ciuda aparentelor, nu e soarele ci luna, era 1 noaptea si a fost facuta cu un timp de expunere de 89 de secunde cica). Digital Photography School are tutoriale interesante pentru fotografii amatori, mai ales din seria despre cum sa fotografiezi diverse chestii.

Feedreaderul meu a mai luat la bord niste feeduri de indexat cu ocazia asta.

    4 comentarii

  1. I wish I could read your blog. I’m sorry that my language skills are so lousy. But I could read enough to understand what you wrote. And I thank you.:-) If you do ever make it out to Morocco, please make sure to let me know, okay?

      (Citează)

  2. Thanks! I’d love to see Casablanca and Marrakesh someday, though there are still many places in Europe on my cities-to-visit list.

    If you’d like (or anyone else from the blogs I mentioned in this post, for that matter, if they get here and are curious about what I said), I can do an English translation of the post.

      (Citează)

  3. unele sunt chiar interesante…

      (Citează)

  4. Hello, am scris pe google bloguri interesante si acolo te-am gasit. Este foarte interesant ce ai scris

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus