un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bucuresti, poluat rau

16 Jan 2007  ·

Uncategorized  ·

3 comentarii

Nu ca ar fi o mare noutate, dar un articol din Compact de azi vine si cu date alarmante:

 • Din cauza poluarii, 30% din barbatii Capitalei sunt sterili, iar femeile au cel mai scazut nivel de fertilitate din tara.
 • Pe fiecare kilometru patrat al orasului se astern in fiecare luna 273 de tone de praf.
 • Normele internationale impun o suprafata medie de spatiu verde in zona urbana de 12 metri patrati pe locuitor. Bucurestiul are mai putin de un sfert din aceasta suprafata, cu 2,5 metri patrati pentru fiecare locuitor.
 • Orasul produce aproape 2.000 de tone de gunoi pe zi

O placere sa traiesti aici.

  3 comentarii

 1. Nu e doar fictiune Children of Man. Si nu e doar poluarea cauza sterilitatii.

    (Citează)

 2. Dincolo de situatia asta nefericita si cu atat mai putin placuta a poluarii pe care o resimtim cu totii sub diverse forme (recunosc k nu ma asteptam sa devina si una din cauzele generatoarer de sterilitate) nu pot sa nu ma amuz in legatura cu dimnesiunile spatiului pe care ar fi optim sa-l detina fiecare dintre noi. Tarcuri de 2, 5 cm de verdeata pt fiecare dintre noi :)) Parca si animalele ar trebui sa se bucure de o mica suprafata de “teren” k sa aiba loc de miscare, de intins aripile etc . De exemplu, viteii, in ferme, ar trebui sa fie tinuti in tarcuri lungi de 1.52m si late de 0.61m. Ok, am cam divagat…
  Dar incepand de maine o sa ma gandesc in fiecare zi cand prind orele de varf la metrou ( ca de el ma folosesc in deplasare) la chestia asta cu un spatiu de verdeata de 2,5 m pentru fiecare ;)

    (Citează)

 3. asta e orasul in care traim…
  nu e de mirare avand in vedere ca se construieste in continuu, vezi doar beton si sticla peste tot, iar parcurile se imputineaza pe zi ce trece.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus