un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Votati cele 7 noi minuni ale lumii

21 Nov 2006  ·

TURISM  ·

2 comentarii

Cele 7 minuni ale lumii vechi au ramas doar una, piramidele din Egipt. Celelalte (gradinile suspendate din Babilon, statuia lui Zeus, templul lui Artemis, mausoleul din Halicarnassus, colosul din Rodos si farul din Alexandria) nu mai exista, si marturii despre ele exista doar din textele de acum mii de ani.

O fundatie elvetiana parca a avut initiativa sa organizeze un vot international pt a determina 7 noi minuni ale lumii. Existente, vizibile si azi. Ideea a prins bine de tot, s-au inregistrat foarte multe voturi pe site-ul oficial sau prin telefon. Din toate propunerile, s-au eliminat treptat unele, au ramas vreo 70 iar acum lista are 21 de minuni candidate la ultimele 7.

Lista de 21 contine: Statuia Libertatii, piramidele din Egipt, turnul Eiffel, Taj Mahal, Machu Picchu, Acropole, Catedrala Sf. Sofia, Kremlinul, Colosseumul, castelul Neuschwanstein, Stonehenge, Alhambra, Marele Zid Chinezesc, templul Kiyomizu, Opera din Sydney, templul Angkor, Timbuktu, Petra, statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, Insula Pastelui, piramida maya de la ChichenItza, Mexic. Cu bold cele 7 minuni pe care le-as dori eu sa le vad alese (3 din ele le-am si vizitat).

Puteti vedea fotografii si puteti vota pe site-ul oficial n7w. Cele 7 noi minuni vor fi anuntate la anul, pe 7 iulie.

  2 comentarii

 1. Super!
  Inca nu m-am hotarat pentru care din ele sa optez, insa mi se pare misto ideea.
  Andrei… ;)

    (Citează)

 2. Marele zid chinezesc, zic eu…

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus