un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Top 300 romani bogati

15 Nov 2006  ·

Uncategorized  ·

5 comentarii

Capital a facut iarasi topul anual, de data asta doi oameni depasind miliardul de dolari. Tiriac a fost detronat de Dragan, ala cu Butan Gaz, iar Becali a urcat pe 3, dublandu-si iarasi averea. Asta mi se pare cea mai tare faza, daca nu ma insel si anul trecut si-a dublat averea fata de acum 2 ani. Avea 250 de milioane de dolari, apoi direct 450, iar acum 950 de milioane de dolari. Ce-i merge…

Iosif Constantin Dragan – 1,6 miliarde
Ion Tiriac– 1,5 miliarde
Gigi Becali – 950 milioane
Sorin Ovidiu Vintu – 900 milioane
Familia Paunescu – 850 milioane
Fratii Micula – 770 milioane
Ioan Niculae – 700 milioane
Dinu Patriciu – 600 milioane
Familia Voiculescu – 500 milioane
George Copos – 420 milioane

Iar Zoltan Teszari, ala de e actionar majoritar la RCS&RDS sau ceva asa, e pe locul 16 cu 230 de milioane. Detalii si o portiune mai mare din top in EVZ.

    5 comentarii

  1. A se observa faptul ca asupra primilor 10 din top 300 planeaza suspiciuni…cred ca aceste suspiciuni sunt indreptatite…si mai mult…adevarate. Toti fac parte sau au cunostinte sau au beneficiat de ajutorul “paturii” comunisto-securiste. Nu mai zic de fratii Paunescu care au devalizat banci…au luat pur si simplu bani impumut si nu i-au mai returnat. Daca aceste averi s-ar fi facut intr-adevar din idei si pe puteri proprii atunci da…jos palaria…insa constient fiind de modalitatile prin care acestia au ajuns in top 300, pe primele locuri, traiesc un sentiment de totala disconsideratie fata de acesti “milionari”.

      (Citează)

  2. Eh, Tiriac e mai curat asa, are banii investiti in strainatate, cand a venit sa investeasca in Romania avea deja ditamai averea. Nici Dragan ala nu stiu cum a ajuns asa, ca nu cred ca de la noi a pornit. Restul… aia e.

      (Citează)

  3. Lasand la o parte modul in care si-au obtinut astia averile, Capital e cunoscuta ptr faptul ca topurile si punctele lor de vedere in general, sunt mai mereu bizare si uneori chiar partinitoare, sincer biz mi se par mai ok. interesant e si urmatorul top :
    http://www.revistabiz.ro/download/130/CoverStory.pdf

    A se vedea de pilda rds&rcs care nu erau in top ultima oara cand l-au facut astia de la biz, iar acum are o pozitie f buna. Mai era un lant de supermarketuri, parca mega image , care sta prost la profituri, Altex care merge super bine. E interesant de vazut evolutia.

      (Citează)

  4. Mega Image a trecut de la pierdere la profit intre 2004 si 2005, e drept ca un profit de de vreo 20 de mii de euro la o cifra de afaceri de 60 de milioane de euro. Probabil pt ca cineva i-a batut la cap sa puna mai multe casiere in magazin, sa nu mai stai la coada atata.

    Iar Altex desi merge bine, fiind lider pe piata electrocasnicelor, a inchis 13 magazine recent, care nu aveau profit.

      (Citează)

  5. Si Tiriac a beneficiat de favoruri. Si in plus…prea e bagat el toate si asigurari si dealer de numereoase marci de masini…si asa mai departe. E clar ca si la Tiriac exista suspiciuni. Acu despre Mega Image…nu stiu ce sa zic…dar e posibil sa mearga pe profit…pentru ca a fost cumparata de Delhaize Group…aia care mai au Cora si se pare ca oamenii stiu sa-si gestioneze afacerile.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus