un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Eroii ultimilor 60 de ani

14 Nov 2006  ·

Uncategorized  ·

Spune-ți părerea

Cu ocazia aniversarii a 60 de ani de cand revista Time apare si pe aceasta parte a Atlanticului, a aparut un numar aniversar. Se prezinta eroii acestor ani, 60 la numar, impartiti pe categorii de activitate, si provenind din Europa, Asia sau Africa. Lista este interesanta, daca nu stiti ce a facut sau cine a fost unul din ei, intrati aici si exista o pagina speciala pt fiecare, in care Time motiveaza alegerea. Iata-i mai jos.

Rebels & Leaders Business & Culture Inspiration & Explorers
Nelson Mandela The Beatles Princess Diana
Charles de Gaulle Rem Koolhaas Yuri Gagarin
Andrei Sakharov Galina Ulanova Martina Navratilova
Mikhail Gorbachev Paul Bocuse Natasa Kandic
Jean Monnet Pablo Picasso Bernard Kouchner
Giovanni Falcone & Paolo Borsellino Enzo Ferrari Pope John Paul II
Aleksandr Solzhenitsyn Francis Bacon Queen Rania
Petra Kelly Barbara Hulanicki & Mary Quant Christiane Amanpour
Imre Nagy Maria Callas Peter Benenson
Yitzhak Rabin Rainer Werner Fassbinder Jean-Claude Killy
Helmut Kohl Naguib Mahfouz Reinhold Messner
Shirin Ebadi J.K. Rowling Franz Beckenbauer
Václav Havel John Lydon Jacques-Yves Cousteau
Lech Walesa Henry Moore Abebe Bikila
Margaret Thatcher Sophia Loren Bono & Bob Geldof
Linus Torvalds Fela Anikulapo-Kuti Mother Teresa
King Juan Carlos Coco Chanel Anna Politkovskaya
Simone de Beauvoir Samuel Beckett
Nadine Gordimer
François Truffaut
Chinua Achebe
Vanessa Redgrave, Judi Dench, Glenda Jackson & Helen Mirren
Freddie Laker
Hasso Plattner
Ole & Godtfred Kirk Christiansen

Iata, la Rebels & Leaders, alaturi de atatia mari conducatori si oameni politici, apare si Linus Torvalds, creatorul Linux-ului. La scriitori, JK Rowling, “mama” lui Harry Potter, probabil pt ca a readus cititul la moda si a raspandit in randul tinerilor niste idei precum prietenie, curaj, cinste, etc, la scara foarte larga, ceea ce e o realizare indiferent de ce parere aveti despre povesti cu vrajitori. La Inpiration & Explorer nu se putea fara Printesa Diana sau Papa Ioan Paul sau Maica Tereza, observ insa ca si Regina Rania a Iordaniei daca nu ma insel a ajuns in lista, si merita pt ca are un rol important si continuu in emanciparea femeilor in tarile musulmane, Christiane Amanpour este corespondenta CNN, cunoscuta zic eu, pt ca se baga peste tot si transmite si din mijlocul razboiului, si Anna Politkovskaya, jurnalista recent ucisa in Rusia.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus