un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Diverse #10

22 Nov 2006  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Cea mai tare stire citita ieri: un tanar american, de 17 ani, a muncit 2 ani de zile in garajul casei si a reusit sa faca un dispozitiv care realizeaza, atentie, fuziune nucleara. O camera de otel, care este vidata si in care apoi se introduce deuteriu, prin care trec apoi 40.000 de volti. Atomii sunt atrasi unul de altul pana cand se realizeaza fuziune nucleara. Trecand peste intrebari de genul “de unde face rost de 40.000 de volti sau de materiale”, voi ce faceati la 17 ani? Pt ca pentru majoritatea, la varsta aia sa instalezi un hard disk nou e o reusita de exceptie…

Cica Zone Alarm, firewallul pe care il folosesc de multa vreme si de care sunt in general multumit (in versiunea Pro), va integra in versiunea 7.0 beta care apare zilele astea antivirusul Kaspersky AV, un alt produs foarte bun. Evident in versiune ZA Security Suite, care include si antivirus. Buna ideea, KAV e ok, prefer NOD32 acum, dar o combinatie ZA + KAV este foarte buna. Din observatiile mele (folosesc ZA de pe la versiunea 4), de cate ori apare o versiune noua, nu stii niciodata ce patesti… de obicei trebuie asteptat o perioada de timp sa mai rezolve bugurile, sa mai scoata cate un update. Link.

Ziceam zilele trecute ca a aparut Vista pe trackere. In general versiunile astea piratate se bazeaza pe un key luat din versiunile beta publice sau RC1, si pe instalarea unui crack pt a rezolva necesitatea activarii. Microsoft spune ca cei care cred ca astfel vor putea folosi Vista se inseala, deoarece in scurt timp vor bloca aceste chei care sunt de beta si versiunile finale inregistrate cu un cd-key de beta nu vor mai functiona. Eu ma intreb, totusi, cum vor realiza asta. Pt ca acel cd-key nu iti trebuie la nimic, decat sa zicem la conectarea la un server de Windows Update si astfel de autentificari. Care nu sunt obligatorii. Ar fi putut face acelasi lucru si cu XP, in fond. Pe net circula cateva versiuni de XP, nu foarte multe, fiecare contine in fisierul .nfo sau in serial.txt un serial number cu care fiecare isi instaleaza Windowsul. E clar ca toti cei care au instalat o anume versiune pirat folosesc acelasi cd-key. Microsoft ar fi putut bloca lejer aceste chei, ca nu sunt intr-un numar imens. Daca nu au facut nici la XP asta, de ce ar merge pt Vista?

  3 comentarii

 1. Pentru ca acum licentierea de volum (VL – cea ce folosim mai toti la XP si care face si update-uri fara probleme) se va schimba.
  Pana acum o licenta VL nu mai cerea autentificare la Microsoft, de acum, cel putin pentru Enterprise vei avea si un server de autentificare, nu la Microsft ci la tine in firma, sau acasa :))

    (Citează)

 2. Pai eu foloseam Autopatcher. Pt ca pot sa aleg ce sa instaleze, imi zice rapid ce face fiecare, da un singur restart de calculator la sfarsitul instalarii celor 90 de update-uri, etc.

  Iar o gramada din cei cu Windows piratat nu fac update. De aia si pica atatia victime la virusi si din astea. Sau din cand in cand apare o versiune piratata de Windows adusa la zi, cum a fost Win cu SP2 inclus, sau Windows cu toate update-urile pana in noiembrie facute, etc…

    (Citează)

 3. poi luau de fraieri, si pentru ca nu stiau ce sa foloseasca
  VL insemna, si poate o sa mai insemne, Volume Licensing, numai pentru companiile mari, si daca trebuiau sa stea sa activeze sute de licente se luau saracii cu maineile de par, asa ca astea veneau cu licenta, adica un serial care nu cerea activare
  acum VL se va face cum scrie mai sus, vor primii un server – licenta (adik numa softul), si compurile astea destepte se vor autentifica acolo, si cand numarul celor care se autentifica depaseste nr de licente, zbang la revedere
  o sa fie interesant ….

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus