un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Se mai misca lucrurile si la facultate…

19 Sep 2006  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Am trecut azi pe la fosta facultate si am ramas surprins de o placuta lipita la parter, ce anunta ca s-a bagat Internet wireless acolo. Bravo lor! Pacat ca e vorba despre Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, deci ar trebui sa fie un varf de lance in comunicatii si calculatoare, dar abia acum avem WiFi gratis acolo. La ASE este asa ceva de vreo 4 ani, plus vreo 50 de calculatoare la care poti sta pe gratis cat vrei.

In continuare ASE-ul are un site foarte bun, updatat la zi si cu informatii excelente. De ex cand erau admiterile, se afisau pe net imediat si in ce sala trebuie sa dai examenul, si ce note ai obtinut, si grilele, si unde ai intrat, in timp ce la noi la Electronica trebuia sa faci un drum pana acolo de fiecare data, sa te uiti daca s-a mai lipit vreo foaie la avizier. La ASE fiecare student are pagina lui in care isi vede notele de la orice materie, la Electronica se face cerere, o secretara dupa ce mergi cu ploconul cauta timp de 3 zile prin cataloage si iti spune ce nota sau medie ai avut in anul cutare, in caz ca vrei sa afli. Nici macar de Excel nu s-a auzit azi, intrucat secretarele faceau un tabel luand o coala alba si tragand linii cu rigla. Calculatoarele de la secretariat stau doar pe Yahoo la noi. Ca deh, la noi e despre electronica si telecomunicatii si tehnologie informatiei. E un inceput bun cu WiFi (mai ales daca ai laptot si cursuri in salile de la parter) dar nu e destul.

    2 comentarii

  1. nu e totul asa roz… wireless e numai de vreo 2 ani, pagina aia personala se misca ingrozitor de incet (si a fost picata fix cand aveam nevoie de ea – cam o saptamana), site-ul este un mare haos si trebuie sa cauti o gramada ca sa gasesti ceva, iar site-urile facultatilor sunt, in general, sub orice critica (mai ales dpdv al designului). s-ar putea sa fie mai rau la poli, dar nici la ase nu e atat de bine.

      (Citează)

  2. Macar sunt baze de date puse la punct, pagini care arata bine si ingrijit, si oameni care sa se ocupe imediat de aceste lucruri. La noi, pana anul asta nu se punea problema de orar pe net, de informatii despre catedre, laboratoare (si acum jumate din pagini sunt goale sau cu lorem ipsum). Nu mai zic de sistemul informatic de la secretariat, care se bazeaza pe cataloage, fise, dosare, si nimic in calculator, totul in dulapuri cu hartoage. Ai fi zic ca la noi, fiind chiar aia care invatam sa facem din astea, sa fie implementate diverse (culmea, un site si o baza de date s-ar putea face lejer ca o lucrare de diploma, pe gratis, de catre un student) dar nu… Pana acum un an site-ul arata ca in anii 90, cu 3 frame-uri prost dimensionate, un gif animat in centrul paginii si o poza cu cladirea, si adresa sub ea, si atat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus