un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Schumacher s-a retras

10 Sep 2006  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Chiar acum, in conferinta de presa, dupa ce a castigat marele premiu al Italiei, a anuntat ca de la anul se retrage din Formula 1. A multumit familiei, echipelor Benetton si Ferrari si i-a urat mult succes lui Felipe Massa pe care l-a numit succesorul sau la Ferrari, al doilea pilot urmand a fi anuntat in curand de echipa (probabil Raikkonen).

Se termina o epoca din istoria F1, cea dominata de Michael Schumacher. Si desi mereu am tinut cu McLaren si toate victoriile lui Schumacher au transformat mereu pe Ferrari in castigatoare, nu pot sa nu fiu de acord ca este cel mai bun pilot din acest sport din toate timpurile lui. Orice ar zice nostalgicii despre piloti de demult, recordurile lui Schumacher tare greu vor fi doborate, practic imposibil, la fel cum la fel de greu va fi sa mai castige cineva 7 campionate (poate chiar 8 ca acesta nu s-a terminat si Schumacher e la 2 puncte de Alonso). Si desi a avut mereu cea mai buna masina de pe pista, trebuie si talent la pilotare si MSC l-a avut din plin. E in Formula 1 din 1991, cam de cand am inceput si eu sa ma uit…

De acum sper ca se va termina cu dominatia unui pilot sau a unei echipe si vom vedea campionate mai antrenante, in care in fiecare an sa se remarce alti piloti, sa mai castige si altii puncte, sa avem surprize pe podium si in clasamente…

Pagina MSC de pe Wikipedia.

    2 comentarii

  1. Draga Radu

    Nu poti compara era lui Shumi cu era lui Sena , parerea mea e ca Airton Sena a fost si v-a ramane cel mai mare pilot de F1 din istorie . Cand evolua Sena pe circuite masinile nu era atat de performante , nu aveau calculatoare sa spuna tot , nu aveau atatea facilitati ( frana controlata nu stiu cum , directie controlata , etc ) . Intradevar Shumi a fost cel mai bun in ultimii 10 ani asta pentru ca a avut masina f buna si zic asta pentru ca am vazut ca la pilotul #2 al echipei desi se schimba des era mereu pe podiu sau f aproape de el deci chiar daca nu era asa e skillat il ajuta f mult masina sa avanseze ;)

    sa fie sanatos dl Schumacher , sa mai lase si pe altii ca prea le castiga pe toate , a luat cacalau ( era cel mai bine platit sportiv) , e timpul sa manace si altcineva o paine :)

      (Citează)

  2. Nu e chiar asa. Masinile de F1 erau mai performante in trecut, acum le tot limiteaza motoarele si tehnologiile. Inainte era voie si cu motoare mai mari, a fost si o perioada cand erau permise motoare turbo. Electronica incepe sa se scoata, nu se mai permite controlul tractiunii, startul asistat, etc. Culmea, tot din cauza lui Schumacher in general, pt ca acesta masuri au vrut sa dea si altora o sansa.

    Senna a fost un mare pilot si de cand l-am vazut prima oara am ramas fan McLaren si inca sunt. Dar Schumacher detine titlurile, recordurile, el a confirmat, el ramane in istorie prin fapte concrete. Evident ca si masinile sunt bune, dar talentul in F1 se vede si in alte situatii, de ex condus pe ploaie, recuperat pozitiile cand pleci de pe locul 16, modul in care ataci si te aperi. Asa cum se recunoaste talentul intr-un pilot pe o masina proasta si apoi acel pilot tot avanseaza la echipe mai bune, tot asa se vede si talentul la un pilot care deja e acolo sus.

    Schumacher castiga 80 de milioane pe an cu totul, not bad, un pic mai mult decat castig eu :P

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus