un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Oferta Fungift.ro

12 Sep 2006  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

Deschid azi Feedreader-ul (mai nou citesc feed-uri RSS in Feed Reader, de la Zoso ideea, imi place programul ca e simplu si util) si pe jumatate din blogurile pe care le citesc vad aceeasi stire/barfa: Fungift.ro ofera primelor 100 de bloguri care scriu un post dragut despre ei (ce vrea respectivul, doar sa nu fie negativ) 250.000 de afisari intr-o retea de reclame prin bannere. Aici este anuntul.

Pana azi nu stiam nimic de Fungift.ro. Am aruncat un ochi, si e simpatic asa. Si-au gasit bine denumirea, aproapte tot ce vand acolo online e tocmai bun pt un cadou de ziua cuiva, cand nu stii ce sa-i iei. Am vazut un tricou haios cu “fetele rele scuipa – fetele bune inghit” (cred), un prieten de-al meu are ceva asemanator cu “mean people suck – good people swallow”. Am cautat la Cadouri pentru copii un cub Rubik, dar nu aveau (al meu e cam intepenit si il rotesc greu, imi ia 3-4 minute sa rezolv cubul). In sfarsit, au cadouri pentru femei, pt barbati, pt timp liber, pt birou si casa. Am vazut asa cateva chestii interesante, de ex un clondir din ala plat de se poarta la buzunarul de la piept si tragi o dusca de tarie inainte de a salva planeta, set de jetoane de poker ca sa te simti ca la cazinou, joc 4 in 1 de sah, table, tintar si X si 0, chestii pt birou precum suport de telefon si alte “bazaconii” tocmai bune pt cand trebuie sa-i faci cuiva un cadou si nu stii ce vrea. M-am uitat pe site sa vad despre ce e vorba si nu regret timpul cat am facut asta.

Anyway, concursul este gandit pt a face niste publicitate categoriei Cadouri de Craciun. Pentru ca mai sunt doar 105 zile pana la Craciun :D Categoria este mai micuta, doar doua pagini de cadouri, dar sunt simpatice pt cei care vor sa patrunda in spiritul sarbatorilor de iarna punand prin casa ciorapi sau caciuli de Mos Craciuni. Si daca dai o petrecere atunci, mai te poti lauda cu un dop special de Craciun ca sa arati ca te-ai pregatit in cel mai mic detaliu de asa musafiri importanti. Mie personal mi-au placut doua suporturi de lumanari, din sticla pictanta, una cu un bradut, alta cu un om de zapada.

—————

Ce m-a mirat insa pe multe bloguri este atitudinea despre acest concurs. Prima, de tipul “doar cei care sunt morti dupa trafic si vizitatori ar face un astfel de post“. Nu o inteleg, am zis candva pe forum la Blogoree.ro ca toti care posteaza pe net vor si vizitatori, altfel am scrie pe foi de hartie intr-un caiet si gata. Nu sunt in concurs cu nimeni pt vizitatori si nici nu ma incalzeste cu nimic numarul de pageloads, si nici nu voi aborda altfel subiectele despre care vorbesc in functie de cati le citesc. Dar am spus mereu ca ma intereseaza parerea oamenilor despre ce scriu si apreciez comentariile la posturi, iar daca prin aceasta metoda “quid pro quo” pot obtine mai multe, eu sunt fericit. A doua, de tipul “vai ce greseala de marketing din partea celor de la FunGift“. Din nou, nu mi se pare. Ba chiar mi se pare ca sunt printre primii care au sesizat potentialul reclamelor prin intermediul blogurilor. Ca marketing mi se pare ceva clasic, tu le faci reclama, ei iti ofera o rasplata. Inedit este faptul ca rasplata nu este sub forma de bani, ci de afisari pe nu-stiu-unde, si faptul ca reclama va suna diferit in functie de cine scrie blogul pe care apare, din nou o chestie desteapta.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus