un blog de Radu Dumitru

Acer Swift 3 e mișto
Acer Swift 3 este șmecher

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

McDonald’s informatii nutritionale

12 Aug 2006  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

McDonald’s ameninta de ceva vreme ca va trece pe ambalaje informatii nutritionale complexe. Acum au lansat si un site, McDonaldsMenu, care explica totul. Doar ca… fac ei un indice bizar DZR (Doza Zilnica Recomandata – suna de parca ar fi vorba de radiatii nucleare, sau de parca ar fi recomandat sa mananci zilnic 3 hamburgeri). Cum il fac e explicat pe site, fac niste grafice, trag niste liniute… eu n-am inteles nimic. Trebuie diploma de facultate mai serioasa decat a mea, sau sunt eu mai “st00pid”.

Anyway, e interesant ca poti baga datele tale si iti calculeaza DZR-ul tau, si apoi iti arata in functie de ce mananci cat acoperi din el. Am impresia ca pe ambalaje va fi trecut DZR-ul pt o femeie de 25-30 de ani cu activitate fizica redusa, acesta o fi clientul standard McDonald’s? Intrebarea care se pune este: sa crezi in acest site si informatiile lor, sau in filmul Supersize Me (in care un tip isi face analize inainte si dupa ce mananca o luna numai de la McD si schimbarile sunt tragice)?

  1 comentariu

 1. Marius Muscalu

  12/08/2006 la 6:44 AM

  pai daca mananci dupa DZR nu cred ca ai cum sa ajunci ca in super size me…oricum DZR o sa o aiba pe ambalaj orice comerciant in viitor…

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus