un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Targuri, festivaluri, expozitii

4 Jun 2006  ·

GÂNDURI  ·

1 comentariu

Dupa ce saptamana trecuta am mers la targul de inghetata de care ziceam pe aici si am fost dezamagit, nici saptamana asta nu putea fi altfel. Ca sa le luam pe rand, am mers la Romexpo unde trebuia sa fie o expozitie de flori. O-kay… ajung acolo, era si TIBCO in acelasi timp. Bun si ala. Intrarea libera peste tot. Intru intr-un pavilion cu ceramica si olarie, sa zicem ca asta era cel mai interesant din tot ce era acolo, pt ca erau si obiecte romanesti (ceramica din aia de Horezu sau de unde e). In rest mai mult vaze hidoase, urate si ca forma si ca marime si culoare, si tot felul de ciudatenii. Urmatorul pavilion, un fel de expozitie internationala, cate ceva specific din fiecare tara, mai mult tari islamice insa. La standul Siriei se vindeau numai posete de dama (probabil Fendi false :D), unii vindeau covorase, alte narghilele, la egipteni puteai lua si o statuie din aia cu o zeitate de-a lor, ma rog… in 3 minute am dat tot turul. Pavilionul urmator, textile. Haine, camasi, prosoape, draperii, din astea. Covoare din alea simple rau cu 3 dungi pe ele de are tot taranul roman prin casa si pe pereti, erau 100 de euro metrul patrat. Nu ca ar fi cumparat cineva. Ies si de acolo, urmeaza un pavilion de covoare, unde chiar se cumparau, din alea mari, probabil era super-pret. De acolo am zis sa intru la pavilionul de servicii funerare, ca era si din asta. Am vazut inovatia prezentata si la stiri, sicriul cu capac de sticla. In rest doar sicrie si cruci. Era ciudata atmosfera, nu radea nimeni, daca mai intra si cate un mos pe acolo se uitau toti la el la modul “pai da tataie, e si timpul sa cauti”, am vazut niste sicrie de zici ca erau masina lui Batman, unele cu auriu, unele cromate. Vreo 4 reprezentati ai diverselor firme expozante discutau aprins despre meseria lor si influenta grosimii lemnului asupra calitatii sicriului. Sinistru rau, dar nu ca urmatorul pavilion.

Ies din salonul asta, si intru langa, unde era muzeu al figurilor de ceara. Nu m-au interesat niciodata si nici in alte tari n-am fost sa le vizitez. Totusi, daca tot eram acolo, hai sa intru. Nu erau figuri de ceara ca la Madame Tessaud’s, ci mai mult un freak show. Figuri de ceara reprezentand diverse boli (le vedeti in poze), diversi “oameni” celebri (una cu fata de porn, un hidrocefalic, etc), niste instrumente de tortura. Unii se uitai la acele sectiuni printr-o femeie gravida care arata cum sta copilul acolo (e o poza si cu alea) si discutau despre pericolul sexului oral pt copil… Oricum, era scarbos si sinistru totul, era mai placuta atmosfera la sicrie.

In sfarsit gasesc expozitia de flori! Am eu mai multe flori in balcon cred. Erau niste ghivece de muscate, panselute, alte flori din astea total obisnuite si pe care le vezi si in piata si la Carrefour si la Bricostore, nimic marfa, nimic super, nici n-am avut ce vedea. Ca sa fie totul complet, am intrat si in pavilionul central unde era TIBCO propriu-zis, nimic de vazut. Tot felul de firme de care nu a auzit nimeni vanzand sampoane, haine, pixuri, sucuri, toate aratand de parca ar fi fost scoase din Cocorul sau din vreun bazar din ala de chestii proaste. Ar fi culmea sa vad vreo stire care sa zica ce succes deosebit a avut targul… Afara mai era si un auto-show Ford si BDT, cu domnisoare dragute, ca la SIAB, dar nu se uita nimeni oricum, pt ca era vizavi de figurile de ceara si toti vroiau sa intre intai acolo, si dupa ce ieseau nu mai aveau chef de altceva.

Poze de la TIBCO aici. Sunt cam in aceeasi ordine ca si povestirea, la unele am facut si cate o mentiune sub thumbnail.
———————
Festivalul berii. Deja la a mia editie sau asa. Am fost a doua zi cand s-a deschis, azi cred ca se termina deja. Evident ca nu s-a invatat nimic din celelalte editii. Macar era berea mai ieftina parca, vreo 17.000 un pahar de Tuborg, 25.000 daca vroiai ceva mai special. Insa ca in fiecare an, numai copii de 13-16 ani scapati probabil de acasa si fericiti ca in sfarsit le pot spune parintilor ca se duc pe afara in mijlocul zilei ca niste copii cuminti si de fapt se pot face praf cu bere proasta, toti cu piercinguri ciudate, tricouri din alea cu capete de morti, mai mult machiaj negru pe ei decat pe o unitate de commando in jungla, tot felul de fete de 12 ani care simteau nevoia sa se dea mari fata de cei 2 pusti care le insoteau, ca pot si ele sa bea o bere… Stateau asezati pe asfalt asa, cu fundul in praf, probabil considerandu-se cool. Ca in fiecare an, mese nu erau nici pt 50% din vizitatori, nu puteai respira de fumul scos de o suta de gratare de mici si carnati si fripturi, pe jos numai bere varsata, pahare aruncate, totul lipicios, tot felul de tigani din aia cu tricoul suflecat pana la coaste, ca asa e moda, injuraturi peste tot, si se astepta cu mare interes concert super-formatiei Sfera parca.

Cred ca mult si bine vom astepta un festival al berii asa cum e in alte tari, un loc frumos, cu mese multe, muzica buna, mancare pe care sa nu o intoarca ala de la gratar cu un bat gasit pe strada, un festival la care sa poti profita de vremea buna si sa iesi cu prietenii acolo, sa bem o bere, sa vorbim ceva. Bautorii de bere pe care se bazeaza companiile nu cred ca sunt copiii de 15 ani, dar parca lor li se adreseaza festivalul asta. De ce nu l-au facut in perioada campionatului mondial, puneau niste ecrane mari, sa vina lumea sa bea o bere si sa vada un meci si acolo…
———————–
Am vrut ieri sa vad si festivalul gay, dar am ajuns in Parcul Izvor pe la 7 si ceva seara si n-am mai gasit pe nimeni, ori era prea devreme, ori dupa bataia cu lumea din zona Unirii s-au dus si homosexualii acasa. Mai hazliu a fost ca eu eram imbracat cu un tricou portocaliu, si mai eram cu un prieten imbracat in mov, si prin zona Izvor se cam uita lumea ciudat la noi, ii vedeam asa pe unii din cei pe langa care treceau cum taceau dintr-o data si se uitau la noi cam bizar… Bine ca n-am fost la Unirii, poate luam o piatra in cap.

Edit: ma uitam pe poze si stiri. Cine a gandit maninfestatia asta n-a gandit bine. Nu poti “sensibiliza opinia publica” (scopul declarat al GayFest) in momentul cand toti participantii sunt travestiti, machiati strident de parca ar fi prostituate din alea naspa, cu peruci multicolore si imbracati ca pe centura, cu gesturi provocatoare si comportament ciudat. Cica vor sa fie acceptati in societate si tratati in mod egal cu ceilalti, pai cand la un mars arata asa, 50% din populatie va crede ca asa sunt mereu. Ce-au castigat? Nu mai bine veneau toti imbracati normali, cum probabil sunt in celelalte 364 de zile din an, ca sa arate ca nu sunt diferiti de restul oamenilor decat prin preferinta sexuala, nu si prin comportamentul in societate si respectul fata de ea?

    1 comentariu

  1. Cand o sa fie si la noi “Summer fest” sau “Festivalul Berii” ca Oktoberfest-ul din Germania … inseamna ca am evoluat mult.
    http://www.oktoberfest.de/en/
    http://www.ludustours.com/oktoberfest.htm

    vazusem un documentar pe Discovery si cel mai mult mi-au placut halbele care cred ca aveau cel putin 1litru. alt “avantaj” era ca nu erau jdemii de standuri , fiecare cu muzica sa , mesele murdare & stuff.

    Referitor la gay fest … mi-a placut ideea celor de la noua dreapta cu acel mars pentru normalitate … mi se pare cea mai tampita chestie sa fie legalizata casatoria intre homosexuali si complet cretina ideea de a adopta copii , pai ce vina are copilul ala in primul rand ca a fost odata abandonat … iar a doua ora sa aiba parintii de acelasi sex si bolnavi psihic ( citisem pe undeva ca sa demonstrat stiintific ca homosexualitatea este o boala psihica) .

    Recent a fost o expozitie a figurilor de ceara si in mall in Iasi , intradevar doar personalitati si cina cea de taina din pacate calitatea figurinelor cam lasa de dorit si pareau o imitatie , tot in Iasi acum vreo 4-5 ani a fost la Paltul Culturii o expozitie de genu dar tot cu personalitati , figuri care erau aduse de la muzeul figurilor din ceara din Moscova si erau de o calitate ireprosabila , mult mai “reale” decat cele din mall.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus