un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole bune de citit astăzi – 29 ianuarie 2017

29 Jan 2017  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

50 de ani de la distrugerea capsulei Apollo 1. Trei astronauți au murit la sol, într-un incendiu care s-a propagat și a distrus totul în 30 de secunde. Era un test banal, la sol, în care chiar astronauții au zis să închidă trapa capsulei pentru a crește realismul. N-au apucat să o deschidă.

31 de ani de la explozia navetei Challenger. 27 și 28 ianuarie sunt zile negre în istoria NASA. Dacă veți căuta discursul întreg al lui Gene Kranz, flight director la NASA, după Apollo 1, veți vedea că spune că în viitor NASA trebuie să fie axată pe siguranță, verificări și competență dusă la extrem. Și totuși, 21 de ani mai târziu naveta Challenger exploda după 73 de secunde de la decolare,  iar investigația urma să arate că a fost vorba tot de nepăsare și testare insuficientă.

Top 250 obiective turistice. E o listă și puteți bifa ce-ați văzut voi cu un click pe fotografie. Eu am văzut 63 din 250.

Anne Frank a timpurilor noastre este o fetiță siriană. E o metaforă. Otto Frank scrisese unui prieten american pentru a-i obține vize de SUA, spunând că doar acolo familia i-ar putea fi în siguranță. În același timp, un oficial american a îngreunat imigrația evreilor spre SUA pentru că se temeau de refugiați de război. Urmarea, dacă pot spune așa, este istorie.

8 filme promițătoare ce au ieșit din cursa pentru Oscar.

Rețete cu pui la grătar. Pentru că, dacă tot moare puiul pentru a ne hrăni, măcar să-l cinstim cu o masă pe cinste.

Nissan Qashqai are probleme de fiabilitate cu motorul 1,2 litri. Cel puțin în Marea Britanie, unde o mulțime de mașini au avut nevoie de înlocuirea motorului.

Smoothie de avocado cu cafea. Sună bine, deși pare cam gros în acea imagine.

Peste cât timp ziua va avea 25 de ore. Prezența Lunii încetinește rotația Pământului, e un fenomen foarte complex cauzat de atracția gravitațională, flux și reflux. Totuși, e bine, mai avem ceva timp până când rotația planetei va încetini suficient pentru a adăuga o oră în plus.

Ross Brown devine directorul Formulei 1.

Iată un timelapse 8K din Norvegia. Frumoasă țară!

    7 comentarii

  1. Exceptând aurola boreala, cred ca se poate crea un video asemănător si pentru Romania.

      (Citează)

  2. Doar in varful muntelui sa faca un film asemanator in ROMANINDIA, unde nu au ajuns gratarele, ca in rest peste tot avem gunoaie.

      (Citează)

  3. gearbest:
    Doar in varful muntelui sa faca un film asemanator in ROMANINDIA, unde nu au ajuns gratarele, ca in rest peste tot avem gunoaie.

    Și acolo găsești, că le-a adus vântul.

      (Citează)

  4. Foarte interesant articolul! L-am nimerit bine. Itemul nr. 3 mi-a reținut atenția și mi-a redeschis apetitul pt. călătorii. Mulțumesc Radu!

      (Citează)

  5. 90/250, ciudata lista, sunt unele chestii misto/ok-ish dar putin cunoscute dar lipsesc chestii gen extrem de faimoase. e amuzant ca au bagat si Bran-ul pe lista.

      (Citează)

  6. Chiar mi-ar trebui uneori o zi de 25 de ore! Iar o prepare decenta pentru pui este absolut necesara.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus