un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lucrările la Memorialul Colectiv au fost sistate, încep anchetele

1 Apr 2016  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Lucrările la Memorialul Colectiv au fost sistate de cățre primarul interimar al sectorului 4, care a trimis și Corpul de Control la “Direcția Parcuri” și a suspendat diverși șefi ai aceleiași direcții, zice Digi24.

Se vede că Daniel Băluță, primarul interimar, candidează la un un mandat plin la alegerile din iunie. Nu vrea să-i strice nici un scandal feng-shui-ul. Totuși, tare aș vrea să-l văd și explicând cum de nu știa de acea lucrare, că doar vorbim de un parc din sectorul 4 ce urma să fie modificat de o direcție din subordinea Consiliului Local Sector 4. Și aș vrea să vedem și ordinul de atribuire a lucrărilor pentru a vedea a cui semnătură se află în josul paginii.

Este vorba despre marele scandal de ieri: o lucrare de 321.000 de lei pentru construirea Memorialului Colectiv a fost atribuită direct, fără licitație, fără vreun concurs de proiecte, fără nici o explicație privind suma, unei firme din Călărași ce are un singur angajat. Pentru asta urma să se redecoreze un parc refăcut complet acum câțiva ani și care arată excelent, fiind probabil cel mai modern din București.

Dar aș vrea să observi un element important în toată treaba asta: puterea presei. A trecut doar o zi de când scandalul a izbucnit pe net și deja se iau măsuri. De asta am spus mereu că presa online și offline este un mijloc principal de apărare a democrației și de semnalare a corupției, că alte metode nu ai pentru a afla de astfel de contracte, de legi aberante, de vărul angajat pe bani mulți la stat șamd.

Din păcate, tot astăzi a publicat și Zelist un studiu ce arată că oamenii mai degrabă citesc despre extratereștri, daci, medicină aiurită, masoni și numerologie. Cifrele sunt înfricoșătoare, în opinia mea, iar ziare altădată de top fac acum astfel de articole pe bandă rulantă.

În clipul de mai jos vedeți niște detalii despre ce urma să se facă acolo:

    3 comentarii

  1. 1 Aprilie?

      (Citează)

  2. Dacă Baluță nu știa, e un primar dezinformat deci ineficient. Dacă știa, atunci e corupt.

    În ambele cazuri, nu-și merita fotoliul de primar.

      (Citează)

  3. Cum ar fi sa se ia astfel de stiri importante si scrise in stilul can can sau click, ca sa prinda la plebe?
    Ramai prost, cum au fost furati cu japca 300,000 de lei, sensational.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus