un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cineva a piratat un magazin Mega Image

1 Apr 2016  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Din misterele cartierului: pe bulevardul Dimitrie Cantemir (de la Budapesta la Șincai) au fost izolate termic toate blocurile și vopsite frumos în verde (frumos în ghilimele) și, unul singur unde probabil s-a terminat vopseaua, în maro. Că altfel nu-mi explic de ce toate blocurile sunt verzi, iar unul maro.

De fapt, nu toate. Cel din imagine a rămas cum îl vedeți, o scară reabilitată, alta nu. Nu înțeleg de ce. N-au vrut cei de acolo? Are clădirea aceea ceva special și n-au vrut să o vopsească și pe ea, de arată acum ca ieșită din război pe un bulevard cu aspect de nou?

cladire_dimitrie_cantemir_1cladire_dimitrie_cantemir_2

Bonus: vedeți magazinul de la parter? Până pe la începutul lui martie era un fel de Mega Image piratat, adică se numea Mega Shop to Go, cu fontul de la Mega Image și culorile lor, dar fără logo-ul oficial. Și nu era “Shop & Go” și nici “Mega Image”, ci “Mega Shop to Go”, un fel de Adibas sau Panasoanic al supermarketurilor. N-am înțeles niciodată de ce a făcut cineva asta, dar iată, trăiesc în orașul în care lumea piratează magazine Mega Image.

mega_shop_to_go

Mega Image ăla original are firmele ca mai jos, pentru comparație:

firma_mega_image
firma_shop_go

    16 comentarii

  1. Mai sunt. E unul pe lângă Obor la începutul Șoselei Pantelimon și am mai văzut unul la Viitorului colț cu Ștefan cel Mare.

      (Citează)

  2. Acelasi lucru il face si Issa, doar ca un pic mai voalat. au facut sa semene doar sigla si culorile, nu si numele

      (Citează)

  3. Blocul din dreapta e foarte vechi si cel mai probabil necesita mai intai consolidare. (asa cere legea. am o matusa care e in situatia asta)
    Cel din stanga e comunist si l-au putut izola fara probleme. Probabil a fost contruit in locul unei cladiri demolate sau cazute la cutremur. Sunt mai multe cazuri de genul asta in B.

      (Citează)

  4. Cel mai probabil scara respectiva are faimoasa bulina rosie

      (Citează)

  5. Nu stiu daca ati observat, dar mai nou si patiseriile Tip-Top s-au inspirat cam mult de la Paul: http://i.imgur.com/G71mOmN.jpg

      (Citează)

  6. Logo-ul exista si semana cu cel de la Mega Image, dar l-au sters recent:

    https://scontent.fotp3-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xla1/t31.0-8/886920_981019938602702_7140742128003087156_o.jpg

      (Citează)

  7. De acum 3 ani http://imgur.com/k0P6Hjj

      (Citează)

  8. Glumesti. Azi am trecut pe acolo. E roua natura sigla toata ziua.

      (Citează)

  9. Jumătatea aia de clădire este încadrată pe lista monumentelor istorice, și nu au obținut avizul de la ministerul culturii pentru reabilitare.

      (Citează)

  10. Pe aceeasi linie e “originalitii ” sunt si cei de la Tucano – font identic cu cel de la Starbucks

      (Citează)

  11. D-aia piratează oamenii Mega-uri, pentru că – aparent – nu au destule!

      (Citează)

  12. Au schimbat între timp dar au păstrat imaginile de pe geamuri.

      (Citează)

  13. Nu este acelasi bloc. Blocul din dreapta a fost construit in anii 30 in timp ce blocul din stanga in anii 60.

      (Citează)

  14. De foarte multe ori un bloc este constituit din mai multe asociatii de proprietari, fiecare scara având propria asociatie. Pentru a-ti fi reabilitat blocul asociatia de proprietari depune o cerere insotita de o lista cu semnăturile tuturor locatarilor din respectiva asociatie. Din blocul M36 de la Budapesta asociatia de proprietari de la scara 1 a depus dosarul de reabilitare pe 22.04.2013. Asociatia de la scara 2 l-a depus pe 12.09.2014. Cum blocurile se fac in functie de data depunerii dosarului, situatii de genul asta sunt intalnite foarte des.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus