un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câștigă un city-break în Paris spunând de ce-ți place Franța

1 Apr 2016  ·

TURISM  ·

14 comentarii

Poate că după toate problemele de securitate din Europa nu mai ai entuziasmul să călătorești, deși gândul probabil că-ți trece dacă te gândești că, 1) poți păți rele și acasă și, 2) sunt mici șansele să ți se întâmple tocmai ține.

După atacurile din Paris s-a spus că turismul francez va avea de suferit. Mă îndoiesc. Impactul va fi minim, mai ales că anul acesta are loc chiar în Franța campionatul european de fotbal și cred că mulți români vor să meargă la meciuri. În plus, Franța nu înseamnă doar Paris, nici pe departe. Probabil poți petrece un an întreg vizitând Franța și încă vor rămâne diverse de văzut.

Cei de la Travel Communications, o agenție de PR/marketing specializată pe industria turismului, m-au invitat să spun de ce iubesc Franța. A fost simplu să găsesc un motiv inspirat chiar din călătoriile mele acolo, iar după 10 minute de filmat într-o cafenea din zonă, a ieșit clipul de mai jos, care a apărut pe pagina oficială a Oficiului de Turism al Franței pentru România.

În aceeași perioadă, însă, am ajuns și în Paris. Capitala franceză, la mijlocul lunii martie, era plină de turiști, de m-am și speriat de coada de intrare la Notre Dame sau la Luvru, care nu părea mai mică decât în zilele normale de vară, în perioada clasică a concediilor. Am fost în două restaurante – erau și ele pline și cea mai vorbită limbă era engleza. Se vedea pe fața celor din jur că-s turiști ajunși acolo pentru că le-a recomandat Tripadvisor.

Atmosferă plăcută, ceva mai mulți paznici prin locurile publice, dar nu cât să deranjeze, aceleași eclere minunate prin vitrinele cofetăriilor, aceleași vaporașe ce bat Sena în sus și-n jos. Am făcut fotografia de mai jos chiar de pe Pont Neuf.

sena_pont_neuf_apus

Agenția de turism Cocktail Holidays oferă ca premiu bilete de avion și două nopți de cazare în Paris unui cuplu de câștigători. Tot ce trebuie să faci este să intri în pagina concursului și să lași un mesaj în care să spui de ce iubești Franța. Concursul se încheie pe 4 aprilie, așa că grăbește-te.

În aeroport, în terminalul unde aterizează TAROM, au făcut o zonă mișto de relaxare. Nu știu dacă e legată de Kung Fu Panda 3, dar e cu urși panda.

paris_martie_2016_02paris_martie_2016_01

    14 comentarii

  1. Imi place Franta si cu adevarat mi-ar placea sa merg in Paris pentru ca mereu imi place sa traiesc periculos. Cat de des o sa am ocazia sa vizitez turnul Eiffel si sa fiu si bucuros si speriat de moarte in acelasi timp ? Niciodata nu stii cand, in timp ce iti bei cafeaua si iti savurezi croissant-ul pe terasa, se va arunca in aer un terorist la doi pasi de tine. Vizita in Paris, daca o voi castiga, va fi ca mersul pe o sfoara subtire intre viata si moarte. Ce experienta !

      (Citează)

  2. De ce imi place Franta? E greu de zis. Poate voi sti dupace voi fi mers in city break ;)
    Din auzite, cred ca mi-ar placea sa vizitez muzeele, sa incerc vinuri si branzeturi, sa vad stradute mici si cochete, dar si sa vad daca Bucurestiul chiar seamana cu Parisul, de i se zicea Micul Paris :))

      (Citează)

  3. Pas.

      (Citează)

  4. A scazut brusc numarul de turisti si au iesit la promovare?

      (Citează)

    • nu au pierdut cine stie ce, doar vreo 2 milarde de euro pana acu.
      cum ar veni, o spaga mai sanatoasa de grup, la noi.
      dar cum francezii sunt foarte zgarciti, sufera :)

        (Citează)

  5. Cel mai usor ai descrie Franta in urmatoarele 3 cuvinte:

    Romantism, cultura si frumusete.

      (Citează)

  6. Daca este vorba de Franta pe care o vedem la Turul Frantei cu castele, peisaje superbe, cu sate pline cu flori, etc, da, imi place. Parisul si zonele urbane nu ma mai incanta asa de mult.

      (Citează)

    • Intr-adevar, Franta in partea rurala aste absolut mirifica. Intentionand sa nu mai cheltui banii pe autostrazi, am vizitat castelele de pe Loire mergand pe soselele secundare. Spectaculos.

        (Citează)

  7. numai poante cu teroristi, macar s-au termina ironiile penale despre greve sau hotii din buzunare.
    din punctul meu de vedere e mai bine, deja sunt prea multi turisti in Paris, stati la voi acasa si lasati orasul asta pentru oamenii care il locuiesc.

    in alta ordine de idei, puteai sa dai si tu un telefon cand ai venit :D
    iar zona aia din CDG e asa de cativa ani.

      (Citează)

  8. pentru ca … vin si ciocolata

    ps. momentan am o pofta de pizza la Roma, poate imi trece

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus