un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Board games

29 Jul 2013  ·

GÂNDURI  ·

23 comentarii

board_gamesVă plac jocurile precum Risk, Ticket to ride, Pirate’s Cove, Monopoly și altele de acest gen?

Imaginea atașată este din mall-ul Băneasa, unde un magazin de la parter (pe culoarul spre toaletele de lângă food court) vinde tot felul de jocuri. Două titluri de acolo mi-au atras atenția: Battlestar Galactica – The Board Game și The Hobbit.

Jucați ceva?

    23 comentarii

  1. Nu e chiar Board game, insa factorul fun e interesant: Jungle Speed http://www.youtube.com/watch?v=yTGCNHXo7EI

      (Citează)

  2. Risk, Monopoly, Capital(tot un fel de Monopoly). Astea mai SF nu prea ma atrag.In Iasi, la mine in cartier, e un xerox unde au surprinzator de multe board-games, mai frumos e ca sambata se aduna mai multa lume si se joaca acolo.

      (Citează)

  3. Colonistii din Catan anyone?

      (Citează)

  4. Din poza atasata am Descent second edition. Super joc daca ai macar un 2-3 ore la dispozitie sa il joci. Din curiozitate ai idee si la ce pret il au in mall ?

      (Citează)

  5. Super magazin! Eu joc Colonistii din Catan, Game of Thrones (e fenomenal de jucat in 6), Ticket to Ride (exista o varianta excelenta si pe Steam), Risk, Jungle Speed, Robo Rally…

      (Citează)

  6. Daca te intereseaza board-game-urile, poti sa incerci sa intri pe site-uri gen redgoblin, tarabadejocuri, cutia.ro
    Sau fizic, Redgoblin au si magazin(e) la Romana si Universitate unde poti vedea o tona de board-games, pentru toate gusturile.
    Nu m-am mai jucat de ceva vreme, dar am jucat – Catan, Dominion, Dixit, Ticket to Ride, Carcassone, Risk, Saboteur si inca destule altele.

      (Citează)

  7. Pare tare Jungle Speed.

    Thanks for sharing!

      (Citează)

  8. Catan, ocazional. Avem si vo 2 expansiuni.

      (Citează)

  9. @George sa stii ca este. Totul e sa ai unghii taiate bine, ca riscul de accident e mare :))
    Noi il jucam in familie cind ne mai vedem. Regulile sint putin cam confuze uneori. Dar distractia garantata. Pe bune!

      (Citează)

  10. Risk si Monopoly = grupa mica. Sunt clasice, dar dar simpliste si te vor plictisi dupa o vreme.
    Incearca mai apoi Catan, Carcassone, Ticket To Ride, Dominion, Quirke. Astea sunt gateway games, adica jocuri recomandate pentru incepatori intr-ale board gamingului.

    Cea mai buna sursa de informatie in domeniu e http://boardgamegeek.com/

      (Citează)

  11. I-ati Colonistii din Catan, merge jucat si in doi si e super addictive :)

      (Citează)

  12. Nope, cea mai buna sursa de informatie in domeniul asta este aici: http://www.boardgames-blog.ro/

    Colonistii din Catan trebuie jucat neeaparat! ;)

      (Citează)

  13. Inainte sa cumperi vreun joc, le poti incerca pe unele la cele 3 sali de joaca deschise in Bucuresti: Red Goblin, GameSStop sau mai nou, Creative Board Gaming. Sau poti veni intr-o seara de marti, in Lente, unde se organizeaza seara de jocuri Taraba de Jocuri.

    Din cele mai tari jocuri incercate de mine in ultima vreme iti pot recomanda Tzolk’in: Calendarul Maias, Regele din Tokyo, Seasons, Tokaido si Terra Mystica. Sunt ceva mai dificile ca celelalte recomandari de mai sus.

      (Citează)

  14. @Mihai: Colonistii din Catan, jocul de baza, NU se poate juca in doi jucatori, este de la 3 in sus. Doar varianta de carti se poate juca in 2 jucatori.

      (Citează)

  15. Catan + Navigatori + Cavaleri si Orase

      (Citează)

  16. Am jucat in facultate Risk la greu si Monopoly. Cred că în ultimul an nu m-am mai atins de jocuri de masă.

      (Citează)

  17. Bang (ii mai zice si Wanted), Carcassonne am auzit ca merita si am mai jucat si Munchkin, un fel de parodie la jocurile cu monstri si Dungeon and Dragons

      (Citează)

  18. Salutare, mai existam si noi in peisaj, adica LordsOfTheBoards.ro. De asemenea, exista si Barul Ludic (https://www.facebook.com/LudicBar) unde puteti juca GRATIS peste 50 de jocuri si unde organizam frecvent maratoane de jocuri cu concursuri si premii (https://www.facebook.com/events/585432834831759/).

    @Costi: Exista destul de multe variante pentru Catan in 2 :) (http://boardgamegeek.com/thread/140910/two-player-rules-for-settlers-of-catan), printre care chiar si una oficiala (http://catan.wikia.com/wiki/2-player_variant)

      (Citează)

  19. Multumesc :) I-am spus.

      (Citează)

  20. @Tudro: Eu m-am referit la ce gasesti in cutia jocului de baza Catan, mai precis in regulament. Sunt multe jocuri ce au pe site-urile producatorilor variante oficiale pentru 2 jucatori (ex. Puerto Rico).

      (Citează)

  21. Prin ‘NU’-ul apasat se intelegea altceva :) De aceea mi s-a parut important pentru cei care sunt la inceput si nu stiu toate site-urile de jocuri sa stie ca SE POATE juca si in 2 cu un minim de efort.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus