un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul Nexus 7, demontat

29 Jul 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

nexus7_2Cei de iFixIt au demontat noua tabletă Nexus 7 2013 (Nexus 7 II? Nexus 72? n-avem un nume oficial) și mă uitam la detaliile fine, unde două elemente nu se potrivesc cu ce scăpase anterior pe net într-o etichetă detaliată ce prezenta tableta:

  • Varianta demontată are memorie RAM marca Elpida, nu Hynix
  • Varianta demontată are memoria de stocare marca Hynix, nu Kingston

Evident, dimensiunile sunt aceleași, 2 GB pentru RAM, respectiv 16 GB pentru stocare. Calitate este la fel de bună, Elpida fiind formată de NEC, Hitachi și Mitsubishi, iar Hynix de Hyundai Electronics.

Asta arată că nu te poți încrede în ce scapă pe net înainte de lansare și că ar fi putut diferi și multe altele. Poate că varianta scăpată era doar o bucată de test, făcută cu alte componente decât cele finale. Sau poate că Asus fabrică atât de multe încât apelează la mai mulți furnizori de memorie, deși cumva mă îndoiesc că n-ar fi putut găsi câteva milioane de module identice de la un gigant precum Hynix. Acestea sunt de obicei probleme pe care le are doar Apple pentru că aduce multe pe piață dintr-o dată.

O imagine de pe site-ul lor compară partea din spate a celor două generații. Puteți vedea că cea nouă, în stânga, este mai îngustă și mai lungă, pe lângă faptul că i-au dispărut “pistruii”.
nexus_7_2013

sursa: iFixIt.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus