un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În vizită la Ubisoft România

7 Dec 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Ubisoft România a împlinit zilele trecute 20 de ani de activitate, perioadă în care echipa a lucrat la multe proiecte de mare succes pe piață, dintre care mai recente sunt Silent Hunter, Far Cry, Assassin’s Creed, Just Dance, Zombi U, Ghost Recon și alte asemenea titluri.

Cu sute, chiar mii de oameni angajați, compania este una importantă în plan local pentru oricine vrea să abordeze grafica, programarea sau testarea jocurilor. Cei de la Ubisoft au lucrat recent chiar la o componentă foarte mișto a jocului Zombi U pentru Wii U numită multiplayer asimetric.

După cum vedeți în fotografia de mai jos, unul dintre jucători joacă un first-person clasic în care împușcă zombie “ca și când”, iar celălalt ține micuța consolă Wii U în mână și are o viziune strategică asupra hărții și poziției celuilalt jucător în ea, ajutându-l la nivel tactic.
sediul_ubisoft_romania_17

Priviți mai jos fotografii mult mai interesante din departamentele de testare din Ubisoft, dintr-o vizită ceva mai veche de-a mea acolo. Cam așa arată birourile diverselor echipe de testare, cu câte 2-3 monitoare pe fiecare birou, multe console de jocuri (făceau testarea la ceva pentru Xbox), scaune confortabile și multe, foarte multe cabluri.

Mai jos vedeți un Xbox versiunea Debug Kit, pentru dezvoltatori, o ediție mult mai scumpă a consolei normale. Costă “doar” câteva mii de dolari, Microsoft ține o evidență foarte strictă a vânzărilor și cine ce dezvoltă pe ele, iar unitatea permite debugging-ul jocurilor prin conectarea ei la PC pentru supravegherea modului în care rulează. Inmulțiți prețul cu câteva sute de bucăți aflate în sediul Ubisoft și vă reiese o parte din costul testării jocurilor.
sediul_ubisoft_romania_11

Dincolo de acest cost apare cel al curentului electric. Clădirea consumă în draci electricitate pentru a alimenta mii de computere și monitoare. Acum gândiți-vă la căldura degajata de acele unități. Dacă ventilația s-ar opri, în câteva minute temperatura ar crește mult peste confortul angajaților, așa că totul este strâns legat într-un ciclu funcțional atent reglat.

Am văzut trei unități de testare, denumite după culori. Am văzut și săli de relaxare și fotolii (Poang), dar cel mai interesant este subsolul: acolo începe cu un spațiu expozițional unde atunci când am fost eu erau expuse fotografii bune de-ale angajaților (excelentă inițiativa), continuă cu mese de biliard și fotbal și se termină cu o întreagă sală de fitness pusă la dispoziția angajaților.

sediul_ubisoft_romania_01sediul_ubisoft_romania_02sediul_ubisoft_romania_03sediul_ubisoft_romania_04

Iar aici vedeți o sală de Play Testing. În cuvintele celor de la Ubisoft, iau boschetari (“oameni de pe stradă”) și îi pun să se joace niște jocuri încă în dezvoltare. Serios vorbind, sunt oameni obișnuiți pe care Ubisoft îi invită să testeze noile jocuri înainte de lansare. Interesul lor este să vadă dacă un om normal descoperă ușor rezolvarea unui puzzle sau se prinde să folosească și căile alternative dintr-un joc, ca să nu le fi programat degeaba. Vă puteți înscrie și voi prin site-ul ubisoft.ro

sediul_ubisoft_romania_16

    11 comentarii

  1. Dragut. Pacat ca precum Electronic Arts, si ei angajeaza testeri cu norma intreaga pe 800ron.

      (Citează)

  2. imi place cablarea structurata, ca in camin!

      (Citează)

  3. Foarte misto subsolul ala, mi-am petrecut si eu cativa ani pe acolo :)

      (Citează)

  4. E musai sa fii din Bucuresti pentru a te duce sa testezi, nu?

      (Citează)

  5. Tocmai am cumparat Assassin’s creed III, marca Ubisoft, iar Far Cry 3 l-am primit cadou la placa video. Momentan ma lupt in pielea lui Hitman Absolution.
    App. De anul acesta mi-am propus sa nu mai piratez nici un joc, fiindca inteleg cata munca este in spatele acestor minunate “povesti virtuale”. Pentru asta am demarat un proiect care sa incurajeze achizitia legala de jocuri. Si articolul acesta este un exemplu in aceasta directie.

      (Citează)

  6. @Jocuri .. ai demarat un proiect de SEO spam prost realizat momentan.

      (Citează)

  7. @Boris, pai este munca si la SEO spam, tu ce crezi ca e asa usor?

      (Citează)

  8. un monitor din ăla consumă zeci de W… un PC poate cîteva sute, dar nu-s becuri cu randamentul de 5%, o mare parte din putere se duce totuşi pe altceva decît căldură !!!

    sincer, la cum arată sălile alea, nu mi se pare că climatizarea ar fi aşa o problemă critică. Un radiator electric de 2000W de abia ajunge pt un spaţiu de 15mp…. cu cîte radiatoare crezi că sînt echivalente PC-urile alea ?

    nu se compară cu un server farm, unde ai PC lîngă PC în rackuri de sus pînă jos…

      (Citează)

  9. Eu ma bucur ca au ales aceleasi casti ca ale mele – Philips SHP 2000

      (Citează)

  10. Pot confirma ca mediul de lucru fiind unul fantastic pentru cei neinitiati in domeniul muncii (testeri). Pentru programatori, graficieni este mediul ideal.

    Am lucrat pentru Gameloft.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus