un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tineretului: cu cine votați duminică

7 Dec 2012  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

colegiul_d16_bucuresti
Duminică 9 decembrie sunt alegerile parlamentare pe sistem uninominal, așa că trebuie să mergeți la urne și să votați un senator și un deputat.

Poate că votați după partid, poate că nu, dar eu mi-am pus problema cine și de ce candideaza în cartierul Tineretului. Pentru a afla în ce colegiu electoral sunteți reportizat și deci cine sunt candidații, utilizați hartapoliticii.ro pe baza adresei voastre sau prin harta interactivă.

Eu, în cartierul Tineretului, și voi, cei 3 cititori ai mei din același cartier pentru care scriu aceste versuri, suntem în colegiul D16 pentru Camera Deputaților și respectiv S7 pentru Senat.

Avem de ales între:
Camera Deputaților D16 București

  • Bernard Daniela – PRM
  • Claudiu-Andrei Tănăsescu – USL
  • Csarno Robert-Zoltan – UDMR
  • Gheorghe Piperea – independent
  • Grigopre Popa – PPDD
  • Veronica Toma – ARD

Senat S7 București

  • Alexandru Stefănescu – ARD
  • Grigore Bosca – PRM
  • Istvan Molnar – UDMR
  • Marin Teodor – PPDD
  • Victor Ciorbea – USL

Partea mișto la hartapoliticii.ro este că poți căuta numele oricărui candidat în site și ți se arată toate articolele de presă în care a fost numit, așa că-i ușor să afli despre care s-a scris înainte că e mafiot, e slab de înger ca Teo Trandafir sau e “om normal”.

La deputati… numai necunoscuți. Am primit un pix și un calendar din partea lui Piperea, candidatul independent, care apare și în bannere pe mulți stâlpi, aproape la egalitate cu candidatul USL Tănăsescu. Harta Politicii îi arată și declarația de avere, de unde înțeleg că este avocat și, printre alte terenuri și mașini, are și un ceas de mâna Ulysse Nardin de 7000 de euro (mie mi-a plăcut unul de 16.000 de euro, dar fiecare cu banii lui, nu?).

Este avocat specializat în insolvențe, profesor universitar doctor la Drept, membru în diverse uniuni și asociatii. Trebuie să spun că mă atrage un pic ideea de a-l vota. Se laudă că în trecut a reprezentat cetățeni împotriva abuzurilor băncilor, amenzilor ridicole, la protecția consumatorilor.

Tănăsescu (USL) are un teren intravilan, o casă și 21.660 USD în conturi. Cred că va fi câștigătorul locului în CDep, având în vedere susținerea masivă de care se bucură USL, dar nu-mi place ce promite. Am primit un pliant și tot ce scrie acolo mi se pare treaba primarului, ori am votat deja o dată cu Piedone. Ce face Tănăsescu, vine și promite același lucru?

tanasescu_usl_deputat

Despre Bernard Daniela (PRM) nu știu nimic. Grigore Popa (PPDD) nu mă va convinge niciodată, nu-l votez pe Diaconescu. De UDMR nu-mi pasă, ei candidează doar de formă aici.

Veronica Toma (ARD) vine cu o experiență de manager al unei firme de echipamente de birotică și de consilier general al Bucureștiului. Site-ul ARD este cam varză și nu am alte informații și nici ce ne promite, în afară de căldură pentru bătrâni.

La Senat se schimbă treaba. Victor Ciorbea este un nume cunoscut, fost prim-ministru în guvernarea CDR din 1996-2000, acum candidat al USL. Ce se schimbă drumurile astea politice, nu domnule Ciorbea?

Trebuie să zic totuși că, 12 ani mai târziu, nu m-ar deranja să-l trimit în Parlament ca senator. Deși guvernarea CDR n-a fost una reușită, erau alte vremuri atunci și măcar Ciorbea are experiență. Nu-i vreun nimeni care azi este, mâine nu, ci un politician de carieră.

Ignor din nou pe Vadim, pe Diaconescu și pe UDMR.

Alexandru Stefănescu este candidatul ARD. N-are site, n-are informații, parca ar candida la șef de clasă, nu la Senatul României.

    6 comentarii

  1. seriously… ciorbea?

      (Citează)

  2. E zic ARD, sa fie un Parlament diversificat.

      (Citează)

  3. Pambuccian, poate fi votat de oriunde din tara. Restul nu merita.

    Unrelated: nwradu clubbing:
    http://www.youtube.com/watch?v=_MjxF04WlQQ

      (Citează)

  4. In primul rand, n-am nici o legatura cu Tanasescu cel care candideaza :)

    Si ca sa continuam… am fost interesat de politica ani de zile, n-am ratat nici un vot de cand am 18 ani, am avut chiar si un blog pe teme politice si in tot timpul asta stiti ce-am realizat?

    N-avem oameni politici. Nu exista, in Romania nu sunt politicieni, sunt niste oameni, unii mai corecti, altii mai corupti care habar n-au cu ce se mananca politica, dar pentru varii motive s-au gandit si ei sa candideze.

    Nu stiu sa vorbeasca, nu stiu cum sa se comporte in parlament, nu stiu nimic despre colegiile lor, nu sunt capabili sa gandeasca o masura coerenta si nu in ultimul rand, n-au nici un plan.

    An dupa an am indemnat pe toata lumea sa vina la vot. O sa fac acelas lucru si anul acesta, desi, nu exista nici un candidat pe care doresc sa-mi pun stampila. Votul este foarte important, noi tindem sa-i acordam o importanta mica, dar practic, cand dai stampila, delegi un om sa-ti poarte de grija.

    Iti pui viata si destinul in mainile lui. Nu trebuie sa votati la misto. Personal nu cred in nici unul, voi desena un semn obscen cu stampila pe buletinul de vot. Poate data viitoare o sa am pe cine sa pun stampila.

      (Citează)

  5. votati fratilor usl-ul, au un slogan prin colentina Crestem pensiile si AJUTOARELE SOCIALE, promit sa ma las si eu de munca daca vor face asta, ca sa fiu si eu trantor pe banii fraierilor care platesc impozite…

      (Citează)

  6. N-am chef sa-l votez pe Ciorbea si nici USL,ARD,UDMR,PPDPDPDP asa ca nu o sa ies la vot! Unde este simtul meu civic? Nu mai am asa ceva :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus