un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Teo Trandafir și moftul politic

4 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Teo Trandafir a anunţat că demisionează din Parlament pe motive de sănătate personală, care nu îi permite să se concentreze asupra muncii de deputat. În caz că v-aţi încruntat şi nu mai ştiţi, ei bine da, Teo este deputat pentru sectorul 4 din Bucureşti.

Bănuiesc că o măsură a muncii lui Teo ca deputat şi a importanţei pe care ea şi toţi jurnaliştii şi cei care au votat-o au dat-o acestei funcţii este şi faptul că în întreaga perioadă de câteva luni de zile când a fost internată în Viena la spital nimeni nu şi-a pus problema absenţei din Parlament. Nu cred că am auzit pe nimeni spunând că este şi deputat, încât şi uitasem acest amănunt.

Acum îşi dă demisia. Cu alte cuvinte, hai să facem o campanie parlamentară din banii PDL-ului şi să ocupăm un loc în Camera Deputaţilor, iar apoi… nimic. Accomplished nada!

Dar ce mă deranjează este motivarea demisiei:

Nu e o decizie dintr-un capriciu şi nici vreo formă de protest cum s-ar putea interpreta, ci e o nevoie generată de starea mea de sănătate.

Sună verosimil. Cu toate acestea nu pot să nu observ că în promo-urile pentru serialul Pariu cu Viaţa, sezonul 2, apare şi Teo Trandafir în rolul mătuşii, dar probabil că filmatul unui serial este mult mai uşor şi mai simplu decât statul cu fundul pe scaun în Parlament şi votat legile ce apar pe acolo.

pentru oameni mai experimentaţi, mai pragmatici sau pentru cei care pun mai puţin suflet în ceea ce fac, politica poate fi uşoară, însă pentru mine a fost o sursă maximă de stres şi în final un catalizator şi pentru boala mea.

Şi atunci de ce a candidat? Credea că va simplu? Nu putea afla dinainte ce presupune job-ul de deputat, ce ai de făcut, cât, cum şi de ce?

Eşec până la capăt. Măcar Teo o recunoste şi îşi dă demisia, dar câţi alţii au intrat în Parlament şi se simt copleşiţi de datoria pe care o au acum, aşa că doar o ignoră şi atât?

via Hotnews

    5 comentarii

  1. Din cauza asta nu trebuie niciodata votate persoane gen actori, cantareti, maneliști, prezentatori TV în vreo funcție publică, nu contează ce partid îi bagă în față. Acele persoane nu cunosc decât viața lor și punct. Restul e gargară.

    Nu vreau să fiu rău, dar poate că remunerația primită de la noul serial îi e de ajuns. Înainte nu avea nimic (cred) iar leafa de parlamentar era bună. Nici nu mai are rost să caut, dar imediat după ce a fost aleasă, până a dat în boală ce prezentă a avut zilnic în parlament. A avut ceva inițiative ?

    PS: că tot e în tot, marele și ilustrul Becali, e #1 în parlamentul european, la absențe (relativ la toți parlamentarii, nu doar cei români). Peste 75%. Urmatorul e numai pe la 60% …

    http://i54.tinypic.com/25stz01.png

    Presă de 2 bani …

      (Citează)

    • Unul dintre motivele pentru care Becali sau Vadim nu trebuiau votati pentru PE, dar ai cui sa explici asta? Mie mi-e jena cu ei. Si de cate ori aud de sportivi sau cantareti care intra in Parlament la fel mi se face. Nu avem cultul unei clase politice. Era acum ceva vreme o stire ca in nu stiu ce tara din jur guvernul era facut din oameni cu studii la Harvard, Oxford, din astea. Se uitai toti si ziceau “bai ce bine e la astia, uite frate cum trebuie condusa o tara”. Pai bine… si atunci voi de ce ati votat cu Teo sau Iordanescu sau cantareti de muzica populara?

      Daca o admir pentru ceva pe EBA este ca macar e acolo, mai tine cate un discurs, mai se baga in seama. Adica n-o fi cea mai luminoasa stea de pe cer, mai rade lumea de ea, dar macar isi face meseria pentru care a fost votata.

        (Citează)

  2. Ahem, doktore, un parlament ideal ar trebui să aibă reprezentabilitate maximă teritorială și ocupațională. Deci și actori și sportivi (nu prea mulți totuși). Dacă sunt niște hahalere inutile care nu au nimic în cap asta e altă problemă, și ține de pulimea care îi votează. Teo e cea care pupa în cur toate nulitățile cântătoare la ea în emisiune, așa că nu ar trebui să vă mire rezultatul. Vina e a votanților care au crezut că dacă îl are pe Adrian Minune pe speed-dial înseamnă că are și ceva în cap.
    Și ai grijă ce-ți dorești. Uite Mircea Diaconu e un artist-politician foarte bun, demn de cultul clasei politice (în traducere liberă, mănâncă căcat la fel de bine ca celilalți). In final asta însemnă clasă politică, niște baieți care au ca meseria gargara.
    Par example senatul SUA are 60% avocați (majoritatea Ivy League) , toți rupți de realitate și uite ce bine le merge și ce viitor luminos îi așteaptă.

      (Citează)

  3. @nea_caisa: nu e asa cum spui cu reprezentativitatea, ca nu e o adunare populara. Reprezentantii pulimii trebuie sa fie oameni destepti, nu membri ai pulimii imbecila si needucate. Dar chiar si un imbecil needucat ar trebui sa inteleaga ca exista oameni mai destepti si mai pregatiti care ar trebui sa le faca legile in Parlament. Altfel, la cati manelisti sunt in Romania, ar trebui sa avem vreo 2-3 Guta in Senat si Camera.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus