un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Biblioteca Națională, deschisă astăzi, în imagini

23 Apr 2012  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Clădirea Bibliotecii Naţionale este rămasă de pe vremea lui Ceauşescu în paragină, dar de câţiva ani au început lucrări de consolidare, renovare şi reamenajare, iar astăzi s-a văzut rezultatul.

Deschiderea s-a făcut în prezenţa lui Mihai Răzvan Ungureanu, primul-ministru, care a făcut turul de onoare prin toate încăperile posibile şi apoi a ţinut şi discursul necesar. Prezenţa unui prim-ministru înseamnă de obicei paza multă, verificări de securitate, culoare şi lifturi blocate şi multe alte interdicţii, aşa că luaţi imaginile de mai jos cu scuzele de rigoare, nefiindu-mi posibil să intru şi să fotografiez tot ce mişcă.

Câteva panoramice:




Îmi place Biblioteca. Are mult potenţial, poate să devină un loc în care să te duci de plăcere ca să piezi câteva ore văzând lucruri frumoase, stând la o cafea, intrând pe net, vizitând vreo expoziţie bună şi căutând o carte nouă. Ar putea deveni un centru Pompidou al Bucureştiului, poate chiar un Tate Gallery, dacă managerii se orientează bine.

Aşa cum este acum, lucrările nu sunt încheiate. La nivelurile superioare încă nu sunt amenajate toate camerele, încă nu sunt cafenele, încă nu sunt aşa multe expoziţii, ci doar potenţialul pentru ele. Lipsesc şi indicatoare de orientare, ca să ştii în ce direcţie este aula sau vreun salon anume. Aceste lucruri se pot însă repara în câteva zile şi sunt sigur că se vor rezolva.

Samsung, la invitaţia cărora m-am aflat acolo, au contribuit cu partea electronică a decorului. De mare efect sunt cele patru tablouri din zona centrală, completate cu câte un televizor cu cadru subţire, ce le animează un pic. Au şi tot felul de plasme de prezentare şi probabil şi alte instalaţii. Există multe mese de lucru, cu prize, unde poţi lega un laptop pentru a lucra și sper să aibă și Internet. Daţi o fugă să le vedeţi şi voi.

    8 comentarii

  1. iar cu ochii dupa gagici ? :))

      (Citează)

  2. Pfoa… piticu style!

      (Citează)

  3. arata bestial… sper sa ramana asa muta vreme.

      (Citează)

  4. interiorul arata aproape la fel de urat ca exteriorul. macar s-au bagat niste bani intr-o biblioteca (o va folosi cineva?) si nu in borduri sau alte mizerii

      (Citează)

  5. Poza 27 este geniala :))

      (Citează)

  6. ce aparat ai?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus