un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dubioși prin parcările hipermarket-urilor

24 Apr 2012  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Am observat că de la o vreme sunt tot felul de dubioşi prin parcările hipermarketurilor sau mall-urilor. Nu fac altceva decât să piardă timpul printre maşini, dar dacă le studiați comportamentul îi veţi vedea cum merg printre ele şi le inspectează discret, probabil căutând să vadă dacă şoferul n-a uitat ceva de valoare înăuntru.

Culmea nesimţirii am văzut-o la IKEA zilele trecute, unde un ţigan făcea semne să parchez într-un loc liber, de parcă eu nu vedeam spațiul disponibil şi n-ar mai fi fost alte 20 de locuri la fel de libere în jur. E locul lui, merită un ban pentru că mi-l arată!

Cele mai multe furturi din maşini, dar şi de maşini, au loc în parcările hipermarketurilor. Acolo nu ştie nimeni al cui este autovehiculul şi de ce îl descuie cineva, iar proprietarul este uşor de filat prin magazin şi ştii sigur că măcar două ore nu se mai întoarce.

Desigur, pe reprezentanţii galeriilor comerciale îi doare undeva. Ei au pus la intrare un semn care spune “nu ne asumăm răspunderea pentru nimic legat de parcare” şi gata, dorm la umbra sa, ridicând nepăsători din umeri. “Parcarea nu e păzită, ne pare rău dacă v-a spart cineva maşina, dar nu ține de noi”. Pentru că, nu-i aşa, eu nu merit ca ei să facă toate eforturile pentru a-mi oferi un mediu cât mai plăcut în care să-mi fac cumpărăturile. Banii mei sunt dreptul lor divin, nu trebuie câştigaţi.

    7 comentarii

  1. De-aia merita investitia intr-o alarma buna cu notificare prin pager sau cum ii zice.

      (Citează)

  2. @mOv: sigur, cand se decalnseaza alarma si iti suna pagerul lasi cumparaturile, scoti bastonul telescopic, o iei la goana prin parcare, il prinzi pe hot, il altoiesti si il predai politiei. Si iti recuperezi si paguba. Sigur.

      (Citează)

    • @ipo: bastonul telescopic este interzis prin lege, fiind considerat arma alba. Ai grija cu el.

      @daniel: da, se poate, eu mereu ascult daca se declanseaza inchiderea.

        (Citează)

  3. multi stau cu aparatul de bruiaj pentru telecomanda masinii. Verificati manerul ca s-a inchis dupa ce ati armat-o.
    Cand am vazut dubiosi din astia de fiecare data reuseam sa inchid masina din a 5a incercare. Deci atentie !

      (Citează)

  4. Dar tu ce ai face Ipo?Ti-ai vedea in continuare de cumparaturi?Eventual te pui si la o cafea ca na,daca tu nu te grabesti,nu se grabeste nici hotul.

      (Citează)

  5. @daniel: asa e, am auzit de povesti de genul asta, se gasesc aparate de bruiat pe Okazii. Noroc ca la mine inchderea face un zgomot destul de puternic.
    @mOv: cred ca n-ai sesizat ironia din comentariul meu. Ideea e ca pana ajungi tu la masina hotul a disparut. Sau daca n-a disparut si vrei sa-l prinzi, risti sa ajungi acasa cu dintii in batista. Ce as face eu? Pai ceea ce fac: nu las obiecte de valoare in masina, nu las nimic la vedere, daca am ceva care poate parea tentant [de ex modulatorul FM] il bag in torpedou si cam atat. Sa ne gandim cat costa o alarma cu pager si cam de cati bani ti s-a furat din masina in ultimii 4 ani.

      (Citează)

  6. @Ipo intradevar n-am sesizat ironia,scz.Nu-i vorba de cat iti ia sa ajungi la masina ci de descurajarea hotiilor.Oricum,eu ma refeream strict in caz de furt al masinii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus