un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Saltimbanco

14 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Cam tardiv acest post pentru cei ce n-au fost la spectacolul Cirque du Soleil, dar reţineţi ideile pentru că veţi mai avea în viaţă ocazia să-l vedeţi; nu-l rataţi atunci.

Saltimbanco este unul dintre cele mai frumoase show-uri pe care le-am văzut, genul de spectacol atât de bine pregătit încât în fiecare minut al său se cunoaşte experiența echipei, talentul artiştilor şi atenţia la absolut fiecare detaliu. Te distrezi, te simţi atât de bine şi ieşi atât de încântat de acolo încât este ca şi cum ai merge la un concert de-al trupei tale preferate, dar un concert de zile mari, cu scenă de amploare şi lumini şi show pe toate planurile.

Ce trebuie de asemenea reţinut este că degeaba se cheamă cu “Cirque” în titlul trupei, nu e un spectacol de circ. Nu vezi animale deloc, ceea ce mă bucură foarte mult şi este o dovadă că se pot organiza spectacole bune şi fără a chinui urşi, lei şi alte animale dresate să facă lucruri stupide.

Apoi, nu vezi acrobaţii care sunt doar periculoase şi atât, genul în care cineva se urcă la înălţime şi urmează să sară de acolo la vreau trapez sau balansoar şi elementul care defineşte momentul este pericolul adus de înălţimea mare şi atât.

Cirque du Soleil este în schimb cu dans, cu zeci de saltimbaci pe scenă, dansând sincronizat şi asigurând suport pentru cei câţiva care fac acrobaţii, sar de la înălţime, se urcă unul pe altul sau stau în poziţii ciudate, iar toate acestea sunt elemente bine integrate într-un show mare în care toţi se mişcă, dansează sau îşi fac numărul într-un mod foarte bine organizat.

Nici nu ştiu ce mi-a plăcut mai mult. Tipul care jongla cu mingi, începând cu 3 şi terminând cu 9, de la lovea şi cu piciorul? Cei care săreau de la înălţime, cu corzi elastice, perfect sincronizat, şi se întâlneau şi se încrucişau în aer? Tipa care a stat în dinţi? Cei doi de la Românii au talent şi poziţiile lor acrobatice?

Ca să vă faceţi o idee, aplauzele erau de trei feluri: cele normale, pentru momente normale; cele furtunoase, când se întâmpla ceva senzaţional şi îţi spuneai “cât de mişto a fost asta”; şi momentele în care nu mai aplauda nimeni deoarece uitai să faci asta, stând cu gura căscată la scenă şi întrebându-te cum or fi făcut o manevră sau alta deoarece nu credeai că aşa ceva este posibil. Sunt și câteva astfel de momente.

Încercați să ajungeți cândva la un spectacol Cirque du Soleil, merită banii.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus