un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Despre Dristor Kebab la Piața Romană

15 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Salut iniţiativa shaormei Dristor Kebab de a deschide o shaormărie şi în Piaţa Romană (n-am reţinut nici o sursă pentru ştire, sorry). Nu pentru că mi-ar plăcea prea mult shaorma şi nici măcar cea de la Dristor, unde n-am mai mâncat de vreun an, dar pentru că asta înseamnă expansiune pe piaţă şi cine face managementul acestui lanţ de fast-fooduri a înţeles că de acolo vin banii.

E o limită la cât poţi încasa dintr-o singură shaormarie, fie ea şi non-stop şi plină de clienţi chiar şi la 2 noaptea. Dacă vrei mai mult, trebuie să te întinzi în mai multe locuri, iar momentan ei au în Dristor, la Budapesta, în Plaza, în Sun Plaza, în Centrul Vechi şi parcă mai e pe undeva. Prin comparație, Divan, unde este o altă shaorma foarte bună, are o singură locație și nu pricep de ce nu mai vor încă una sau mai multe care sigur ar avea succes.

Piaţa Romană este emblematică. Acum mulţi ani era printre puţinele locuri unde găseai mâncare non-stop, de se strângea lumea la 3 noaptea la Everest. E un loc bun nu doar pentru că este ASE-ul în apropiere.

Prin comparaţie, mă uit la Subway, un lanţ american de sandvişuri (“sub”-uri) care de vreun an ameninţă că va intra în România. Vreo 6 luni am tot văzul ştiri despre cum intră ei în România şi cum vor deschide un prim local într-un mall, dar nu se ştia care mall, semn că de fapt nu aveau nimic concret stabilit. Acum am văzut iarăşi ştiri, că fac recrutări. În ritmul acesta, deşi au milioane de euro în spate şi sute de magazine în lume, vor găsi piaţa ocupată de localnici precum Dristor Kebab, care se mişcă mai repede, iar asta, sincer să fiu, mă bucur. Devin mai naţionalist de la o vreme.

    16 comentarii

  1. Tin minte si acum prima shaorma de la Dristor mancata de mine. A fost si ultima. Dar na, nu ma omor dupa mancaruri de genul asta, mi se par foarte grele. Bravo lor ca incearca sa creasca – stiu o gramada de colegi care in pauza de masa merg in Centrul Vechi sa manance la Dristor, desi KFC-ul sau Springtime-ul sunt mai aproape de biroul nostru.

      (Citează)

  2. Aia vand eugenii nu saorma :) Din punct de vedere business, toata stima! Expansiune si intarire brand,se pare ca stiu ce fac.

      (Citează)

  3. Bre, Divan au mai multe.

    Daca ai fi clubber adevarat, ai sti, de exemplu, ca vis-a-vis de Kudos, in Mamaia, exista una.

      (Citează)

  4. Bine ca esti nationalist tocmai cu turcul de la kebab. :))
    Ii stiu din prima zi cand au deschis, am locuit in cartier, la inceput turcu al’ batran taia la kebab si ala tanar deretica prin spate. Pe urma ala tanat a inceput sa se ocupe de “management” si au angajat niste baieti la taiat si turcoaicele preparau ingredientele. Aia a fost perioada de aur a lui Dristor Kebab. Acum nu stiu cum mai e halela, dar arata misto locatia de la Dristor, modern si curat.

      (Citează)

  5. Am mancat d cateva ori d la subway si nu mi a placut.. in primu rand ca sandwich ul e mic
    si scump, aprox 4 lire… si asta varianta d 6inch.. cea mare e dublu.. mi se pare exagerat ..

      (Citează)

  6. la tot pasul.. sunt o groaza de alte variante subway.. ca exemplu eat4less, 1 lira sandwichu .. si e super ok .. mancarea nu e scumpa in uk.

      (Citează)

  7. Subway va fi adus sub franciza. De unde milioanele alea de dolari pe care crezi tu ca le flutura?
    Mie mi se pare putin aiurea sa mananc “Dristor” Kebap la Romana, desi, da, stiu, asta e brand-ul..
    @alex: incearca “steak&cheese” cu paine “9grain” .. ce-i drept nu stiu daca/ce se gaseste in uk, in state era, si era singurul care imi placea foarte mult.. restul erau doar decente.
    Am scris cam haotic comment-ul asta.

      (Citează)

  8. @Cip: nu e haotic. De fapt, esti cam singurul care a stiut ca Dristor Kebab e de fapt Kebap. +1

      (Citează)

  9. Da mai frate, ai devenit “nationalist”.. te bucuri ca isi dezvolta turcii afacerea cu shaorma!!

      (Citează)

    • Nu conteaza prea tare de unde e patronul. Conteaza ca angajeaza romani, ca plateste taxe pentru ei in Romania, ca plateste impozit pe profit tot in Romania (daca o fi aici inregistrat, sa se uite cineva pe certificatul de la Registrul Comertului cand mai trece pe la o shaorma), ca ia materiile prime tot de la furnizori romani si tot asa. E o diferenta cruciala.

        (Citează)

  10. Hello,

    Conform gandul.ro , Subway va veni in Romania , dar surprinzator nu in Bucuresti, ci in Iasi intr-un mall.

    Numai bine

      (Citează)

  11. Devii naționalist pentru că te bucuri că se extind afacerile unor kurzi ?!! wtf !!?

      (Citează)

  12. din cate am vazut la deschidere nu e dristor…ci adristor.

      (Citează)

  13. proasta rau…. sosu naspa, carnea see you grasime si sgarciuri multe…..

      (Citează)

  14. proasta rau…. sosu naspa, carnea see you grasime si sgarciuri multe…..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus