un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Masini de femei si masini de barbati

31 Aug 2010  ·

AUTO, GÂNDURI  ·

15 comentarii

Cristi Manafu testează un Mini Cooper, iar unul dintre comentatori i-a zis “Arată ca dracu un bărbat în maşinuţa asta. Părerea mea.” Da, mai ales Mini-ul ăla de 160 de cai e varză rău.

Acum vreo două săptămâni vorbeam cu un coleg mai tânăr, încă student, şi mă întreba cât consumă un Logan pe benzină. Păi cam 10 la sută, cu aer condiţionat, îi zic. El ar fi vrut un Logan pe diesel, că are consumul mic. I-am zis să caute mai bine un Citroen C3, dacă vrea consum redus, că ăla e campion. “Nu frate“, mi-a zis, aproape cu teamă, “aia e maşină de femei“. Ok, n-a zis de femei, ci un cuvânt mai urât, vă prindeţi voi. Lui i-ar fi plăcut un Peugeot 206, deşi nu văd cum aia poate părea mai bărbătească, dacă faci aşa împărţeala.

Eu credeam că a terminat lumea cu prostiile astea. O maşină e o maşină, te duce de la A la B, are confort, aer condiţionat, muzică, portbagaj în care să-ţi cari boarfele, încap încă 3 prieteni în ea ca să vă duceţi la mall sau la munte. În condiţiile de trafic şi drumuri de la noi, încă mai zice lumea că unele maşini sunt de femei şi altele de bărbaţi? Mie de exemplu mi-ar plăcea un Mini sau un C3, pentru că le parchezi rapid, te strecori pe oriunde şi consuma puţin. De oraş sunt ideale. Conduc un Mondeo, credeţi-mă, în oraş e mai bună o maşină mică, atunci când mergi doar 1-2 persoane şi ceva cumpărături. Când ajungi noaptea acasă şi descoperi că nu ai unde parcă, dar ai fi încăput “între alea două” dacă aveai şi tu o maşină cu un metru mai scurtă, atunci îţi dai seama ce bună ar fi fost. Cu atitudine din asta cum să speri la biciclete și poluare puțină?

De femei? Poate doar dacă e roz cu floricele şi are o cutie cu şerveţele parfumate pe bord. În rest, agăţi cu orice. Dacă ai cu ce s-o iei de acasă la întâlnire, e bine. Dacă vrea s-o iei cu Audi sau Mercedes, oricum nu mai contează ce ai ales între C3 şi Logan diesel.

    15 comentarii

  1. Radu, mai baiatule, sunt mai multe probleme aici:

    1. Pune si tu o poza cu C3-ul nou, ca ala e de pe vremea revolutiei industriale.
    2. Daca tu nu intelegi de ce revolutia aia industriala din poza arata gay (ma rog, arata a masina de femeie, spune-i cum vrei), atunci am o veste proasta pentru tine :D – Hai sa-ti mai dau o sansa: ce zici de Nissan Micra? Si cu aia agati? :D
    3. Daca tot dai exemple din clasa mica, nu incepe cu C3 – hai sa spunem doar ca nu a fost cea mai de succes masina mica din toate timpurile… Clio, Polo, chiar si Fiesta, ar fi fost mult mai demne de mentionat aici.

      (Citează)

    • Eu stiu ca C3-ul avea consum foarte mic, de asta am zis de el. PLus ca vorbeam de masini SH, deci generatia noua inca nu se califica.

      Agati si cu Beetle la o adica, tine doar de cel de la volan daca arata cool sau nu intr-o masina. Bine, daca o iei roz sau verde si pui si floricele pe ea sau fluturasi…
      Totusi, eu daca as fi femeie si as avea de ales intre doi barbati la fel, unul cu Micra si unul fara, as iesi cu primul. Probabil si intre Micra si Logan la fel…

      Mi-a zis Cristi Manafu ca acel Mini avea 180 de cai. Masina clasica de femei :P

        (Citează)

  2. Tot un mondeo conduc si eu si iti dau dreptate. Am condus un ibiza 1.2 benzina timp de cateva saptamani si pentru oras e nemaipomenita, are si ceva forta, dotari decente si pentru deplasarea de la A la B nu ai nevoie de mai mult.
    In schimb, nu as putea sa plec la drum cu asemenea masina, deci ca sa le ai pe amandoua, trebuie ceva intermediar. Un golf, focus, astra etc. cu un motor decent de minim 100 de cai putere. Viitoarea masina se va incadra in standardele astea, clar.

    Un mini nu mi-as lua, pretul nu se justifica pentru masina aia, decat daca esti fan al marcii sau vreun pasionat. Daca as primi un mini cadou, sa fii sigur ca nu mi-ar fi rusine sa merg cu el, desi m-ar seca la bani.

      (Citează)

  3. Cooper S are 170-175 CP, in functie de model. CU un tunning adecvat, poate avea , evident, mult mai mult.
    Categorisirea “masini de femei” vine din faptul ca femeile in general prefera o masina mai micuta, cu care sa-si faca treaba, si mai putin sunt interesate de sportivitatea masinii, ca sa nu mai vorbim de caracteristile tehnice. Cunosc femei care stiu despre propria masina ca “e polo happy rosu” si cam atat.
    In schimb Mini, oricare din modele, nu e tocmai o masina pe care sa o cumperi dupa criterii de frumusete si consum (tocmai ca nici nu are consum scazut, si nici pretul nu e deloc mic).
    Dupa parerea mea, Mini se potriveste oricui, fie femeie fie barbat, care apreciaza calitatile acestei masini. Cunosc si femei care apreciaza cativa cai in plus la masina, sau o suspensie mai rigida care te tine mai lipit de asfalt, dar e drept ca in general barbatii se uita dupa chestiile astea.

      (Citează)

  4. @AdrianG ai condus vreun Mini? Ma gandesc ca daca ai avea ocazia, poate ti-ai schimba parerea, cum ca nu-si merita banii. Bine, banii de SH, ca noua intr-adevar e cam prea mult.
    Si nu stiu de ce zici ca te-ar seca de bani. Masinuta aia nu prea o duci in service. Se vede calitatea, fata de orice alta masina din gama ei. Nu s-au zgarcit, cum se intampla cu Fiesta, Polo, Fabia, cu care teoretic intra in aceeasi gama.

      (Citează)

  5. Nu am condus, dar chiar si S/H, pretul e prohibitiv.
    M-ar seca de bani de benzina, comparativ cu 9% diesel in oras si 6.5% la drum cat imi mananca mondeo, ar fi o diferenta semnificativa.

      (Citează)

  6. eu sunt femeie si-i dau dreptate 100% lui Radu. o masina o cumperi pentru ce e inauntru, nu pentru caroserie. daca e roz cu fluturasi (asa cum e cliseul) atunci, da, e de femei, dar forma sau marimea sunt pretexte pentru complexati. daca ai bani si iti permiti orice, e ok, dar daca nu ai si mai faci si mofturi la caroserie, atunci nici femeie nu vei avea, cu tot cu masina “ta” virila… sau o sa ai vreo pitzipoanca.

      (Citează)

  7. Hai sa fim seriosi , ce prestanta ai ca barbat cand te dai jos dintr-o masina de “barbat” si cand te dai jos din una de “femei” .
    Sunt masini care sunt facute pentru femei si aici bag Citroen C1 -C3 , un barbat arata naspa in el , Mazda 2 , desi arata simpatic iarasi barbatul arata in plus in acea masina , VW Beatle iar e masina de gagici . Renault Twingo , Toyota Iaris

    Sunt masini mixte , adica pot fi folosite si de barbati si de femei : BMW seria 1 , peugeot 107 -307 , renault clio , matiz ,Smart , Mini , Corsa , Logan

    Unui Barbat ii poti da – minim clio si peste , minim 307 si peste , seria 3 in sus , de la a4 in sus , etc , etc

    Da sunt utile in aglomeratie , in tari precum italia din ce am vazut au numai chichinete mici , dar asta nu inseamna ca-s masini masculine

      (Citează)

  8. @L!nuX: Citroen C1 si Peugeot 107 sunt fix aceeasi masina :)

      (Citează)

  9. sunt facute pe aceeasi platforma , dar arata diferit la exterior si interior , sunt facute si cu Aygo pe aceeasi platforma , dar parca in 107 nu esti chiar asa caraghios

    am uitat sa trec la mixte si Fiat Punto

      (Citează)

  10. Atat timp cat exista masini care vin cu vaza de flori in interior, e clar ca exista targetul “pentru femei sau gay”.

    Si sa fie clar, C3 nu e masina de pi… femei, e o masina in care un barbat e fie pe locul din dreapta si matol (sau pe cale de a deveni matol), fie sub papuc, fie student care imprumuta masina mamei.

      (Citează)

  11. Culmea e ca eu aveam un 107 albastru si prietenul meu un Aygo rosu. Si sunt aceeasi masina si la interior, am fost in fabrica, singurele diferente la interior sunt minime gen masca de la volan

      (Citează)

  12. dacă Pheonix e cine ştiu eu, ascultaţi de ea, că ştie ce vorbeşte :D

    revenind la ideea cu comparaţia dintre Peogeot 206 şi Citroen C3, pot să spun că am râs 5 minute de nebun :)) cum să poţi spune că prima e maşină mai bărbătească şi C3 e clar de piz.. dame? zău aşa!

    în altă ordine de idei, uneori, orice maşină e bună dacă te duce din punctul A în punctul B. eu duminică noapte am făcut un drum de Craiova – Bucureşti cu o bătrână Dacie. Da, am făcut 6 ore, da, a fost la fel de periculos ca un salt cu paraşuta, dar mi-am făcut treaba :) mie îmi place să cred că n-am prejudecăţi de genul: asta e maşină de femei. Pot spune doar că-mi place sau nu-mi place. Iar în categoria nu-mi place intră, la o primă estimare următoarele: Toyota Prius & Honda aia hibridă (sunt absolut hidoase), Micra sau Tico. în rest, bring it on!

      (Citează)

  13. io am vazt o frumuseata de mini la vro 8000 (Sh), dar tot nu as avea loc la volan :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus