+ Susține blogul cu un click la: eMAG - Fashion Days - Finestore - PC Garage - Flip - Best Value +
19 Nov 2025 ·
Gattini au deschis un restaurant și în mallul Promenada, iar acum toți cei din nordul capitalei pot comanda și cu livrarea pastele lor (și lasagna!) pe Bolt Food și Wolt. Gattini este unul dintre restaurantele mele preferate. I-am recomandat mereu cu plăcere și toți cei care au mâncat de acolo mi-a spus ulterior că au mâncat foarte bine, mi-au mulțumit și mi-au trimis și câte un cadou, cum se face când primești o recomandare bună de local.
Gattini fac paste excelente și le fac așa de mulți ani de zile. Eu i-am descoperit cu mult înainte de pandemie, pe la festivaluri de street-food, și de atunci au intrat pe lista mea de favoriți. Nu au scăzut niciodată calitatea, iar apoi, când au deschis chiar la Timpuri Noi un punct de lucru, am devenit client fidel. Am mâncat de zeci de ori de la ei în ultimii ani, de două ori chiar acum în ultima săptămână, din care odată și în Promenada.
Pastele cu gorgonzola și bacon sunt în continuare o operă de artă și mi-ar plăcea să știu de unde iau baconul acela, este cărnos și gustos. Lasagna este excelentă. Pastele cu somon și capere sunt de asemenea excelente. Își fac singuri pastele, au mașinărie chiar acolo în local, și îi puteți vedea și cum prepară cap-coadă porția în fața voastră.
Îi găsiți și pe gemenii Bolt și Wolt, cum le zic eu.
Articolul acesta trebuia să fie mai degrabă despre cum Promenada a renovat și redeschis zona de food-court și urmează să se deschidă un Gattini acolo. Am văzut firma montată, acum vreo două săptămâni, dar eram convins că mai durează până se și deschide. Chiar aveam draftul pregătit cu “urmează să deschidă” și fotografie cu firma montată. Cei de la Gattini m-au surprins însă prin rapiditate, iar zilele trecute când am trecut din nou pe acolo era totul operațional.
Food court-ul din Promenada s-a schimbat semnificativ. Trickshot s-a micșorat ca suprafață, a eliminat bowlingul și biliardul, a rămas doar ca restaurant. În spațiul eliberat s-au deschis în Promenada un Taco Bell, un Wendy’s, un Hesburger, acest Gattini și au redeschis și cei de la Toan’s, Pep & Peppers și Nikos Greek Taverna. În altă parte a apărut un Eggspress, tot acolo la etaj.
Zona nouă de food court arată altfel. Este decorată în culori calde, cu lemn mai mult, și pare mai aerisită. Nu știu dacă vor reface întreg food court-ul pe aceleași principii de design, dar arată bine totul. Mai trebuie să se deschidă o cafenea Boiler. În paralel, NEPI Rockcastle construiește la extinderea mallului cu o nouă aripă mare, cu 6-7 niveluri subterane de parcare, spații comerciale, spații de birouri și poate și hotel, conform zvonurilor.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
17 comentarii
19/11/2025 la 11:43 AM
– Gattini au deschis un restaurant și în mallul Promenada […..]
– Gattini este unul dintre restaurantele mele preferate.
– Gattini fac paste excelente și le fac așa [….]
– Gattini m-au surprins însă prin rapiditate […]
Keep it going.
19/11/2025 la 12:12 PM
Cel mai bun piscot e lasagna.
19/11/2025 la 12:41 PM
50+ lei o portie de paste, printre cele mai ieftine si usoare chestii de facut acasa.
19/11/2025 la 2:18 PM
Pai si tu cam cu cat le faci acasa ?
Dar sa pui in calcul pe langa ingrediente si curentul, gazul, chiria, plata bucatarului, comisionul Bolt/ Glovo etc …
19/11/2025 la 12:46 PM
daca si pastele au ajuns sa fie 50 lei…
19/11/2025 la 3:27 PM
Și msi lasă și bacșiș…
19/11/2025 la 1:35 PM
Un cinema n-ar fi facut si ei daca tot se extind😒
Pacat ca Trickshot a renuntat la bowling si biliard, practic nu mai ai nici o “activitate” de facut seara in zona.
19/11/2025 la 3:04 PM
pai era in plan, parca…
19/11/2025 la 1:43 PM
Am facut un calcul simplu.
Portia are 420 gr. Asta inseamna vreo 100 gr paste uscate (cam 250 gr paste fierte). Restul 200 gr inseamna branza, bacon, unt, parmesan, smantana lichida.
Daca le-ai face acasa ar costa in mare cam asa:
1. Paste 100 gr – 5-6 lei – sa zicem ca-s facute de ei si sint mai speciale
2. Unt 50gr – 3 lei
3. Bacon 50gr – 4-5 lei
4. Gorgonzola 50gr- 6-7 lei
5.parmezan – 7-8 lei
6. Smantana de gatit – 3-4 lei
Toate astea ptr o portie ca aia din poze 420 gr.
Ies vreo 30 lei numai ingredientele, daca sint luate in cantitati mai mici gen feliate. Daca iei cantitati mari, gen bacon la calup, paste la sac si branza la kil iesi mai ieftin dar ramai cu surplusul.
Deci nici acasa nu mai este chiar ieftinache. Daca pui si deranjul sa le gatesti, apa, gaze, spalat vase nu mai e chiar afacere. Evident iesi mai ieftin decat la restaurant, dar nu chiar cum s-ar astepta unii.
Clar ca astia la restaurante isi iau ingredientele mult mai ieftin decat la luam noi ptr ca au preturi preferentiale, iau cantitati mari etc. O portie de paste le iese mult mai ieftin decat noua acas, dar ei trebuie sa adauge la pret salarii chirii promovare reclame etc.
Voi la cat scoateti o portie de paste acasa? Cu gorgonzola, bacon, parmezan.
19/11/2025 la 2:30 PM
@Blackskull19
Adaug si eu o observatie : una e sa folosesti ciuperci champignon din alea la caserola , alta e sa iei niste hribi sau galbiori deshidratati care sunt vreo 18 ei cutia de cateva zeci de grame.
la fel si cu bacon-ul preturile difera in functie de calitate
19/11/2025 la 3:32 PM
În comerț parmezanul e un cașcaval ieftinache mai uscat, untul e cam margarină, gorgonzola e niște brînză topită la tub, iar pastele nu au cum să fie “mai speciale” cînd pui doar apă, făină, praf de ou și niște colorant…
19/11/2025 la 3:44 PM
Blackskull, portia are 420 g cu tot cu farfurie si tacamuri, cine plm mananca juma de kil de paste, poate Michael Phelps, sau Usyk.
preturile tale n au nicio treaba cu realitatea. De unde iti iei tu paste cu 60 lei kilul, ca e 10 lei. A, stai, sunt “speciale” :)). Ce face marketingul din oameni …
19/11/2025 la 3:49 PM
Eu am luat in calcul niste ingrediente cu preturi mici spre medii. Ca daca alegeam ceva mai rasarit, nu cred ca scoteam nici in casa o portie de paste sub 40 lei. Dar macar stii ce mananci.
Aia la restaurant ma indoiesc ca pun ingrediente mai rasarite, probabil merg pe cele mai ieftine ca sa aiba si profit.
Oricum la cat s au scumpit toate, ramai uimit la cat te duc chiar si gatite in casa, anumite chestii. Si nu zic de o ciorba de cartofi sau fasole. Ma refer la chestii mai complicate sa zicem, chiar si o banala pizza daca pui ceva mai rasarit pe ea te duce la un 30 lei.
S au scumpit foarte mult toate.
NM Bradu, la paste am pus 6 lei ca-s facute de ei acolo pe loc. Si poate o fi mai scump sa produci pe loc decat sa iei din market. Poate. Daca vrei scade de la 6 la 1 leu.In rest, preturile sint alea din magazin. Si nu cred ca au 420 gr cu tot cu farfurie. Eu am presupus ca numai produsul final are 420 gr. Si da, eu pot sa mananc si asa si mananc acasa 500 gr de paste fara probleme.
19/11/2025 la 2:32 PM
Am calculat caloriile la cateva feluri paste dupa ingredientele listate pe Wolt la care am presupus ca folosesc 100g de paste/ portie. Paste de pui cu smantana – aprox 1250 kcal, paste gorgonzola cu bacon – pe la 1550 kcal, Paste cu somon cu capere şi smântână – aprox 1450 kcal. Fac paste foarte calorice din cauza smantanii de gatit, un ingredient care nu prea are ce cauta in paste.
Dar arata bine si daca mananci ocazional nu cred ca e mare bai.
19/11/2025 la 3:22 PM
probabil de aia si sunt asa gustoase. ca tot ce e gustos este de obicei gras si caloric.
19/11/2025 la 3:39 PM
@Ionut mai lasa ne frate cu tampeniile astea, ca vezi doamne nu stim noi cum functioneaza comertul si de aia au adaos 10.000%, ca tre sa plateasca chiria, becurile si doi angajati cu minimul pe economie. Ori aveti sindromul Stockholm, ori vreti sa faceti pe desteptii, ori sunteti ticalosi. Am prieteni in Horeca. Fac bani mai ceva ca aia de la Superbet.
Din cauza astora ca tine, plus nwradu si restul bloggerilor / influencerilor fierti pe consumerism, sa manance si gura lor o paine, au ajuns preturile din Bucuresti la 80% din tari cu salarii de 4-5 ori mai mari. I am explicat si lui Hoinaru mai deunazi, care lauda alta bodega de asta penala unde un cappuccino costa cat la castelul din Edinburgh
In loc sa luati atitudine, incurajati, ba mai si laudati.
Trebuie sa fii prost, sau in cel mai bun caz nesimtit, sa dai 60 lei pe niste paste la mall. Nu exista alta varianta. Si miliardar daca esti, e vorba de principii si de impactul pe care vrei sa il ai in societate.
19/11/2025 la 4:40 PM
10 euro o portie de paste? in bucuresti??? =)))))))))))))))))))
bravo, rromanistan!