un blog de Radu Dumitru

+ Susține blogul cu un click la: eMAG - Fashion Days - Finestore - Dyson - PC Garage +

La Zmoke în Piața Amzei: fripturi excelente și preparate inedite la afumătoare

17 Jun 2025  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

5 comentarii

Zmoke este un local deschis de câteva luni în Piața Amzei. Este mereu lume multă acolo și asta ne-a făcut să-l ocolim până recent, când ne-am făcut curaj și am înfruntat coada.

Rău am făcut că l-am ocolit atâta vreme. Am mâncat foarte bine la Zmoke, au preparate inedite precum brisket afumat multe ore sau piept de porc cu șorici crocant exact cum trebuie, și vom reveni cu siguranță acolo.

Zmoke este, în esență, un fast-food, dar nu vă așteptați la prețuri mici. Dai comanda la casă, durează câteva minute să-ți fie preparată, ți se strigă numărul tău, primești mâncarea în niște boluri metalice și, dacă ai avut noroc, între timp ai găsit și un loc la masă. Nu sunt foarte multe locuri pentru cât de popular este.

Stând acolo la coadă am aflat că ar fi localul a unuia sau a doi concurenți (sau jurați?) la Chefi la cuțite, dar nu m-am uitat niciodată la vreun episod, așa că nu mă pricep și nici nu cred că este important. Contează doar cum este mâncarea.

Mâncarea este excelentă. Meniul poate fi văzut aici. Am luat brisket-ul (piept de vită, îi zicem noi) afumat de care spuneam și a fost foarte gustos. Moale exact cum trebuie să fie, intens ca aromă. Nu-i chiar precum cel de la celebrul Katz din New York sau precum cel de la Pastrami & More din București, care iese mult mai rozaliu.

Am impresia că la Zmoke îl fac la temperatură mai mare sau, după ce afumă bucata mare de brisket, o taie în bucăți individuale și acestea se mai gătesc un pic în sosul propriu sau în acele tăvi în care sunt ținute și devin mai “well done” decât altele.

Tot ce-am luat, apropo, a venit servit cu un pic de salată și niște sos.

Am luat și pork belly, piept de porc cu șorici. Eu fac așa ceva acasă, de obicei, și am grijă să iasă carnea moale, dar șoriciul crocant. Aici la Zmoke este mult mai bun decât ce-am reușit eu vreodată. Bucata de carne este, în primul rând, mult mai groasă, cu mai multe straturi de carne și grăsime, iar genul acesta este de obicei mai greu de găsit prin măcelăriile noastre, unde pieptul e de obicei tăiat la 3-4 cm grosime.

Șoriciul este crestat, o parte din grăsimea de sub el se topește la gătit și se scurge și ține carnea suculentă. Cred că nici porcul nu este unul bătrân, șoriciul fiind moale (crocant, dar ușor de mestecat). A fost foarte gustos. Porția aceasta mi s-a părut și foarte mare, aș spune că este de două persoane, în special pentru că, având și acele straturi de grăsime, este mai “grea” la stomac.

Am mai luat umărul de miel, fiindu-mi recomandat de un cititor și a fost, de asemenea, foarte gustos. Carne moale care se destrăma ușor la furculiță, gustoasă dar fără a avea gust pregnant de miel. Mi-a plăcut mult.

La garnitură am comandat cartofi prăjiți “ca la mama acasă”, care par tăiați de ei și apoi amestecați și cu parmezan ras, și o salată mix de varză. Ambele au fost foarte bune.

Salata în particular mi se pare obligatorie pe lângă atâta carne și vă sfătuiesc să vă luați una. Niște salată primiți pe lângă carne, una de castraveți care este și ea foarte bună, dar pare prea puțină.

În concluzie, tot ce-am mâncat a fost excelent și, data viitoare, mai că mi-aș lua tot brisket, pork belly și umăr de miel. Mai au însă și altele în meniu, precum coaste de porc la fum, ceafă de porc afumată, pulled pork și altele, pe care aș vrea să le încerc.

Meniul include însă și o secțiune întreagă de “grill”, preparate la grătar, inclusiv antricot de vită Black Angus, tomahawk, “tragi o linie de mici” (nu numele pe care l-aș fi ales eu pentru mititei) și altele. Era însă mare aglomerație acolo, bucătarii lucrau în 3 direcții și nu știu dacă aș avea încredere, în special în aglomerația de weekend, ca un antricot de vită să și iasă medium sau medium-rare cum l-aș vrea eu.

Mai au în meniu sandvișuri și burgeri. Burgerii arătau bine, o să încerc cândva unul, dar burgeri buni sunt mulți în București. Mergeți la Zmoke pentru carne afumată.

Dacă vreți însă un sandviș, este unul numit “Puterea gustului”, care este făcut într-un panini cu brisket afumat, ciuperci sote, maioneză cu trufe și brânză brie, apoi întreg sandvișul este dat pe deasupra cu brânză cheddar și pus în cuptor până aceasta se topește și glazurează întreaga pâine. Arată foarte bine.

“Ia cu mâna” pulled pork este un sandviș cu pulled pork, coleslaw, mix castraveți și usturoi copt, iar pe deasupra topesc un alt tip de brânză.

Am mai fotografiat și alte preparate pe acolo, le puteți vedea în continuare. Au fost chiar amabili bucătarii, mi-au explicat ce este fiecare dintre ele, unii chiar le-au ținut mai sus ca să fac o fotografie și mai bună.

Revin cu siguranță. Atenție că în week-end, cu aglomerația uzuală din Amzei și de pe Calea Victoriei, și la Zmoke este plin, fiind unul dintre cele mai populare localuri din zonă.

    5 comentarii

  1. Daca nu gasesti loc aici poti merge vizavi la Smokareala Texas BBQ, pare ca e acelasi lucru.

      (Citează)

    • Smokareala mi se pare scump si overrated. Am luat nu stiu ce platou (nume american) de 2 persoane care numai de 2 persoane nu a fost. Nu inteleg cum poti pune pe un platou de 2 persoane bucati de ceva impare sau o bucata. Pe langa asta, pulled porc era uscat, carnatii asa si asa. Am lasat acolo 350 de lei, 2 persoane pentru un platou si cateva beri.

      La Zmoke am mancat “Ia cu mana” si ala al lor “Puterea gustului” ceva si 2 cola…150 de lei. Decent pentru calitate buna si portii maricele

        (Citează)

  2. Radu la masa: “Mancarea asta e atat de buna ca as putea sa mor!”

    Balconul ala de deasupra: …

      (Citează)

  3. Orlando Zaharia e chef la Zmoke ( nu stiu daca si patron).
    Am tot zis sa le fac o vizita … m-am luat cu altele.
    Poate vara asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus