+ Susține blogul cu un click la: eMAG - Fashion Days - Finestore - Dyson - PC Garage +
A plouat. Ediția din acest an probabil a fost un eșec pentru participanți, din cauza vremii, deși ca organizare arăta foarte bine.
Burger Fest trebuia să se desfășoare cu două săptămâni mai devreme, dar a fost amânat pentru 23-25 mai din motive meteo. Vremea s-a răzbunat, a fost și mai rea, după cum probabil știți.
Am ajuns pe acolo sâmbătă pentru o oră. Un prieten a zis “mergem cât să mâncăm ceva” și așa am făcut. Am plecat când începea să plouă, împreună cu mulți alții.
Păcat de Burger Fest pentru că organizarea mi s-a părut foarte bună. Erau locuri multe și acoperite de un cort uriaș, înalt, unde nu aveai senzația aceea de prelată fix deasupra capului. Era o scenă mare pentru concerte. Concursul de burgeri se derula chiar când am fost noi acolo. Am văzut și o zonă de joacă pentru copii, ceea ce n-ar trebui să lipsească de la nici un festival.
De fapt, poate că pentru organizatori a ieșit totul bine. Au avut sponsori mari (Tomi, Tefal, Birra Moretti, Pepsi etc) care probabil au plătit totul. Pentru vânzători a fost probabil mult mai rău, că mă îndoiesc că au ieșit prea mulți dintre ei pe plus, având în vedere că sâmbătă și duminică a plouat aproape mereu. Și mi-a părut rău pentru ei deoarece mi s-a părut că văd o evoluție în bine și la acest capitol.
Majoritatea făceau, de exemplu, unul sau maxim doi burgeri, având un meniu simplificat, cum și trebuie. Părea mult mai simplu să alegi și să încerci ceva. Am mâncat un burger de la Frenchie, care sunt chiar francezi și de care auzisem dinainte. Știam că își cumpără brânză de calitate de la Amis de la Fete. Mi se pare că doar livrează, dar în curând deschid și un local. Burgerul lor, cu brânză raclette, a fost foarte gustos.
Am băut o bere. A început să picure. Am plecat acasă. La ediția următoare sper să țină vremea cu ei. Mi-ar fi plăcut să mergem acolo două zile la rând, iar Alice să alerge pe iarbă cu alți copii în timp ce noi împărțim câte un burger și bem o limonadă.
Iată premiile pentru cei mai buni burgeri, în caz că vă doriți inspirație:
🥇 Locul 1 – @bucataria.localfood
🥈 Locul 2 – @theburgersbypaulvrabie
🥉 Locul 3 – @beefandbuns.smashburger
Bucătăria Local Food a avut un burger cu pitușcă, adică aceeași carne din care se face și babicul (pulpă vită și porc, plus condimente), dar sub formă de chiftea. Este de fapt un “burger de buzău”, folosesc și cașcaval afumat din zona Buzăului, plus sos de maioneză făcut de ei, castraveți murați și ardei copt.
Paul Vrabie a mai câștigat de câteva ori. Au un local pe strada 11 Iunie. Rețeta lor avea chiflă cu cartofi, chiftea smashed, felie de măr, brânză cu mucegai, dulceață de ardei iute și maioneză. Beef & Buns Smashburger, care sunt pe Ion Mihalache 71, au avut un Double Smash Bacon cu vită angus și wagyu.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
20 comentarii
28/05/2025 la 12:26 PM
Burger cu wagyu la 45 de lei? Era ca la sucul de catina, 3% catina si restul suc de mere?
Andrei(Citează)
28/05/2025 la 3:08 PM
Salam de porumbel amestec 50% cu porc: la un porumbel pui un porc.
alunelu(Citează)
28/05/2025 la 12:36 PM
Arată destul de nașpa cartofii din poză.
Tano(Citează)
28/05/2025 la 5:08 PM
Asta anulează, practic, tot festivalul.
dam167(Citează)
28/05/2025 la 2:01 PM
Dacă fu ca la trackfood-ul de la Constanța, mai bine lipsă. 25 de lei o scovergă? Este 2,55 lei un kg de făină bună în magazin și 16,75 lei metrul cub de apă la Raja, dă-o dracului de hoție… Iar burgerul lor de 49 lei a fost mai uscat și mai prost ca cel de 16 lei 2 bucăți la caserolă, la Kaufland. Never again. Le doresc faliment răsunător.
Marinel(Citează)
28/05/2025 la 10:43 PM
cui?
GabrielG(Citează)
29/05/2025 la 8:50 AM
Uiti salarii, impozite, furnizori externi (contabilitate, de exemplu), chirie, curent, gaz, ambalaje, echipamente de protectie….
Dar da, poti sa iti iei din Kaufland sau sa iti faci acasa, traim intr-o tara libera
F.(Citează)
28/05/2025 la 3:13 PM
Eu n-am inteles de ce unii folosesc simbolul ‘RON’ si nu moneda ‘LEU’.
Okochea(Citează)
28/05/2025 la 3:54 PM
Pentru ca asa este standardul, ISO 4217.
RON = ROmanian New leu. Inainte aveam ROL (ROmanian Leu), care poate era mai natural.
USD = United States Dollars
In magazinele din US, preturile sunt afisate de exemplu, 23 USD, nu 23 Dollars. Sau poate 23 $.
Dar cum noi nu avem un semn pentru moneda noastra… putem doar sa asteptam trecerea la euro sau iesirea la pensie a domnului Isarescu.
Lucian(Citează)
28/05/2025 la 4:23 PM
@Lucian, esti sigur ca in SUA lumea foloseste abrevierea USD cand vorbeste despre preturi?
In plus, ce ne impiedica sa folosim denumirea de “lei”, cand vorbim despre moneda romaneasca? Ti se pare ca europenii folosesc abrevierea “EUR”?
Andrei G(Citează)
28/05/2025 la 9:48 PM
Pentru că dacă zici lei, țara asta, inclusiv copiii care n-au prins conversia, o să înțeleagă că vorbești de mărunțiș, că toată lumea știe că 100 de mii de lei = 10 RON. De ce? Că cineva ne-a furat zerourile din bani și noi n-am fost de acord cu asta. Eu sigur n-am fost , dimpreună cu milioane de oameni care vom continua să ne referim la bani așa și dacă nu vă convine, n-aveți decât ne pârâți la Academia Română să ne sancționeze, sau să nu ne primească când ne vine rândul – după Dani Mocanu, oricum.
Cel puțin generația noastră și două trei după, vom fi captivi toată viața în sistemul ăsta dual.
Dacă vrei 100 de lei noi de la mine, să faci bine să specifici RON, lei noi, sau roni, că dacă zici 100 de lei am să arunc după tine cu o monedă din aia de 10 bani ( noi) dacă mai găsesc pe undeva.
Și @Andrei G: da, europenii folosesc abrevierea EUR, sau semnul. În vorbirea curentă vor spune foarte probabil ”euro”, dar în scris, destul de des, cel puțin formal, sau în afișajul prețurilor e fie EUR, fie semnul.
Catalinx(Citează)
28/05/2025 la 3:57 PM
Preturile au fost preturi de festival, adica un pic mai mari. Dar nu mi s-au parut excesive, sa dai in cuplu 150-180 de lei nu mi se pare prea mult – este organizare, toalete, probabil frigidere pentru ingrediente, un spatiu frumos si sigur. In plus, burgarii au avut multe ingrediente artizanale care sunt inerent mai scumpe. Mi-a placut mult si berea artizanala adusa, era o toneta la intrare cu 18 lei un pahar – aveau inclusiv Stout.
Eu am fost in prima zi cu baietelul de 2 ani, nu ne-a speriat un pic de apa, s-a distrat si a alergat.
In concluzie o experienta foarte placuta (+ l–am salutat pe Radu).
Widsith(Citează)
28/05/2025 la 4:48 PM
La restaurante nu au frigidere? Toalete? Nu platesc curent, nu fac curat, etc ? Aduc ingredientele alea doar pentru festivaluri ? Inteleg sa platesti cu 10% in plus taxa de festival, dar atat
Alin(Citează)
28/05/2025 la 5:07 PM
@Alin: și cum ai stabilit că taxa de festival trebuie să fie maxim 10%? Un restaurant (bistro, bar etc.) e altă afacere, ai un alt rulaj față de ce fac oamenii la un festival.
dam167(Citează)
28/05/2025 la 6:03 PM
@Alin, in general lumea s-a obisnuit sa plateasca mai mult la un festival.
Aparent cand stai la coada la o rulota sa primesti mancarea intr-o caserola de carton este normal sa platesti mai mult decat intr-un restaurant unde ai un ospatar care te serveste la masa.
Dar poate ca atmosfera, muzica live, etc. compenseaza preturile mai mari.
Andrei G(Citează)
29/05/2025 la 1:47 AM
Am gresit cu aia 10%, nu stiu cat e adaosul.. Dar nu poti zice ca e mai scump, din cauza frigiderelor..
Alin(Citează)
29/05/2025 la 5:15 PM
Frigiderere etc. erau o parte din cum mi-am explicat eu preturile mai mari. Poti pune si ca nu a fost cu bilet de intrare, deci s-a regasit in costuri. Dar cred ca atunci cand te duci la un festival esti mai dispus sa cheltui, te simti bine etc. Iar pentru mine preturile nu au fost de a nu imi permite. Mi s-a parut ca a meritat.
Evident ca sunt evenimente la care preturile mi se par exagerate, Summer Well de anii trecuti a fost mult prea mult dpmdv. Dar in acest caz, nu ma duc fara sa le fac eu procentele sau sa le zic cat trebuie sa fie biletul.
Widsith(Citează)
28/05/2025 la 7:38 PM
O idee interesanta pt Radu: cand mai mergi la burgarfesturi, gogosfesturi, musicfesturi si alte festuri si festulete, oare s-ar gasi niste timp, pe la nenumaratele si nemasuratele cozi pe care trebuie sa le induri pe acolo, sa moderezi, sa aprobi sau sa participi la comentariile de pe blog? Numa-ntreb.
Poate ar face experienta asteptarii mai placuta dar si mai utila in acelasi timp.
Sau cand consideri tu, numa’ reactia sa aiba loc intr-un interval de timp decent, nu mai mare de un trimestru calendaristic de la publicarea articolului. Stii tu, real time engagement, chestii.
Doar o sugestie…
Tom(Citează)
29/05/2025 la 1:48 AM
Sau sa corecteze link urile gresite, greselile de exprimare, etc
Alin(Citează)
28/05/2025 la 8:50 PM
Adaos 400-500% la bauturi, n-am inteles niciodata asta in horeca….
Alex(Citează)